Evenimentul Zilei > Actualitate > Criza scoate adevărul la lumină: Biserica, și în Spitale, și în Catedrale
Criza scoate adevărul la lumină: Biserica, și în Spitale, și în Catedrale

Criza scoate adevărul la lumină: Biserica, și în Spitale, și în Catedrale

Se spune că vremurile de criză sunt cele care ajută la limpezirea apelor și la ridicarea la suprafață a adevărului. Pandemia actuală este un astfel de turnesol istoric.

Biserica Ortodoxă Română devenise în ultimii ani – nu întâmplător – ținta tuturor militanților neo-marxiști, fiind supusă unei campanii sistematice de atacuri și denigrări, neîntâlnite nici în perioada comunistă.

Pentru că Biserica este bolovanul cel mai mare care stă în calea tăvălugului progresist. De aceea, ea a fost acuzată de toate relele din lume, dar mai ales de tocarea banului public, de îmbuibare, de lux și altele asemenea.

Știind exact cu ce trebuie intoxicat un popor sărac, maeștrii manipulării – școliți la școala de import kaghebistă – au scos din sertare vechile cărticele de propagandă și, înlocuind cuvintele „chiaburi” și „burjui” cu „popi” ori „sutaniști”, au dezlănțuit canonada mediatică.

A venit însă criza COVID-19. Toate s-au zgâlțâit din temelii. Începând cu propaganda. Vorbele goale și-au vădit găunoșenia.

Când oamenii sunt speriați, iar autoritățile sunt incapabile de reacții rapide, eficiente și coordonate, există în țară o instituție – una singură – care funcționează: Biserica.

În timp ce Puterea și Opoziția nu mai sfârșesc să-și plătească polițe, în timp ce Guvernul dă ordonanțe de urgență pe care le retrage pentru că se dovedesc proaste, în timp ce președintele, mut până ieri, vorbește acum zilnic, dar nu spune nimic, o singură instituție tace și face: Biserica

În Postul Mare, perioada cea mai intensă a anului, când preoții trebuie să țină bisericile vii, slujind cu stranele goale, să spovedească și să împărtășească, mai ales la căpătâiul bolnavilor, ei își găsesc timp și resurse să se arunce ca niște nebuni ai lui Hristos în vâltoarea războiului cu epidemia.

Agenția de presă Basilica a realizat o dare de seamă a acțiunilor sale sociale din ultimele două săptămâni, pe frontul COVID-19.

Este un document care merită citit cu mai multă atenție decât toate Ordonanțele Militare date de Vela.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: