Evenimentul Zilei > International > CRIZA REFUGIAȚILOR. Avertizare de la MAE român privind starea de necesitate din Macedonia
CRIZA REFUGIAȚILOR. Avertizare de la MAE român privind starea de necesitate din Macedonia

CRIZA REFUGIAȚILOR. Avertizare de la MAE român privind starea de necesitate din Macedonia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Macedonia că a fost instaurată starea de necesitate în zonele aferente localităţilor Gevgelija (frontiera cu Republica Elenă) şi Kumanovo (frontiera cu Republica Serbia) pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranţi din Orientul Mijlociu.

Starea de necesitate vizează strict persoanele/grupurile de persoane amintite mai sus, fără a fi periclitată tranzitarea celor două puncte de frontieră de către alte persoane, anunță un comunicat al MAE remis presei.

Controalele efectuate la punctele de frontieră pot creşte timpul normal de aşteptare, cu 15-30 de minute.

Se recomandă cetăţenilor români aflaţi deja în Republica Macedonia să se adreseze Ambasadei României la Skopje şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, iar pentru cetăţenii români, care au planificate deplasări înspre Republica Macedonia, să solicite informaţii cu privire la situaţia de pe teritoriul macedonean la următoarele date de contact: Skopje, ul. Rajko Zinzifov 42, telefon fix: 00389 (2) 322 80 55; telefon de urgenţă: 00389 70.242.917; e-mail: skopje.cons@mae.ro.

Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi cea a Ambasadei României la Skopje (www.skopje.mae.ro).

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: