Cristina Gherasimov, discuții la Budapesta, despre agenda europeană a Republicii Moldova

Cristina Gherasimov, discuții la Budapesta, despre agenda europeană a Republicii Moldova

Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, în Republica Moldova, a discutat, luni, la Budapesta,  cu Janos Boka, ministru pentru Afacerile UE al Ungariei.

Întrevederea a fost organizată în cadrul vizitei de lucru pe care demnitarul de la Chișinău o efectuează în capitala maghiară cu prilejul deținerii de către Ungaria, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2024, a Președinției rotative a Uniunii Europene, se precizează într-un  comunicat al Biroului de Integrare Europeană.

Cristina Gherasimov, discuții la Budapesta, despre agenda europeană a Republicii Moldova

„Am abordat cu omologul meu agenda noastră europeană și am mulțumit autorităților maghiare pentru susținerea constantă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Am menționat, totodată, că mizăm pe aceeași deschidere și sprijin în continuare”, a spus Cristina Gherasimov după întrevedere.

Discuția a mai vizat parcursul european al țării și acțiunile întreprinse de Guvernul de la Chișinău pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru etapa de a screening bilateral și pentru demararea negocierilor de aderare propriu-zise.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat importanța de a consolida cooperarea bilaterală cu Ungaria și cu alte țări membre ale UE, pentru o integrare europeană de succes, conform radiochisinau.md.

Maia Sandu, mesaj pentru cetățenii din Diaspora, care au revenit acasă de sărbători. Președintele, despre importanța drumului european

Altfel, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj, cetățenilor care au revenit acasă, de peste hotare, cu ocazia Paștelui. Liderul de la Chișinău le-a vorbit oamenilor despre importanța referendumului organizat în Basarabia. Și i-a îndemnat pe cei din diaspora să le transmită celor apropiați, care este marea miză pentru viitorul european al țării.

„Dragă diasporă, bine ai venit acasă de Paște. Vă rugăm să vorbiți cu rudele și prietenii din Moldova despre referendum și aderarea țării noastre la familia europeană. Vă dorim revederi pline cu bucurii”, a fost mesajul pe care l-a transmis liderul de la Chișinău.