Maria Dolores dos Santos Aveiro (65 de ani), mama lui Cristiano Ronaldo (35 de ani), a povestit în documentarul „Ronaldo” că a vrut să facă avort atunci când era însărcinată cu fiul ei. În urma unei discuții avute cu Jose Dinis Aveiro, tată fotbalistului, cei doi au decis ca Maria Dolores să păstreze sarcina.

„El este un copil pe care am vrut să-l avortez. Dumnezeu nu a vrut ca asta să se întâmple şi am fost binecuvântată pentru asta. Dumnezeu nu m-a pedepsit”, a declarat mama lui Ronaldo, în pelicula dedicată fiului ei. Superstarul a fost botezat Ronaldo, iar sursa de inspirație a părinților a fost Ronald Reagan, președinte al Statelor Unite ale Americii în perioada 1981 – 1989.

Maria Dolores a mai povestit și ce discuții are cu băiatul ei, pe tema avortului. Fotbalistul lui Juventus Torino nu a fost afectat de această veste și are puterea să glumească atunci când își aduce aminte de subiect. „Uneori Cristiano mai râde de mine şi îmi zice: ‘N-ai vrut ca eu să mă nasc, dar acum vezi că sunt aici şi vă ajut pe toţi.’ Ne amuzăm deseori pe tema asta.”

Cristiano Ronaldo are trei frați mai mari decât el: Elma dos Santos Aveiro (47 de ani), Hugo dos Santos Aveiro (45 de ani) şi Katia Aveiro (43 de ani). Tată lui Cristiano Ronaldo a decedat în anul 2005, atunci când avea 53 de ani. Mama superstarului de la Juventus nu s-a căsătorit după dispariția soțului ei și trăiește alături de băiatul cel mic, de soția acestuia și de cei patru nepoți.

Cristiano s-a născut la Funchal, în Portugalia și a fost lansat în fotbalul mare de Ladislau Boloni, în sezonul 2002 – 2003, atunci când românul o pregătea pe Sporting Lisabona. Ulterior, Ronaldo a făcut carieră la echipele Manchester United, Real Madrid și Juventus Torino. Și-a trecut de cinci ori „Balonul de Aur” în palmares, în anii 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.