Cristian Rizea, manevre pentru a scăpa din pușcărie. Ultimul gest al fostului deputat PSD

Cristian Rizea, manevre pentru a scăpa din pușcărie. Ultimul gest al fostului deputat PSD Sursa foto: arhiva EVZ

Fostul deputat PSD Cristian Rizea face orice pentru a scăpa de închisoare. Acesta consideră că viața lui este în pericol și că trebuie scos din penitenciar cât mai repede.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea face orice pentru a scăpa de închisoare. În aprilie 2023, el a fost expulzat din Republica Moldova şi preluat de poliţiştii români. Acesta a primit pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare într-un dosar de corupţie. Rizea a fost acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Acum, fostul deputat încearcă să scape de închisoare pe motive medicale. Acesta ar încerca să convingă autoritățile că este grav bolnav, iar regimul de detenție îi pune viața în pericol. Au apărut și imagini în care Cristian Rizea era dat jos din duba folosită pentru transportul deținuților în fața Institutului pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din Capitală.

Consultul a durat în jur de o oră, după care deținutul a fost dus înapoi la camera sa, situată în sectorul destinat condamnaților protejați. Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat că Rizea încearcă să-i convingă pe oamenii legii că este grav bolnav.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rizea a fost etichetat de conducerea penitenciarului drept un „deținut vulnerabil”, care are nevoie de protecție. S-a mai zvonit că un faimos interlop le-ar fi cerut celorlalți deținuți să-l bată și să-l violeze pe fostul deputat că a jignit un vlogger apropiat, potrivit Gândul.

Strategia lui Cristian Rizea. Face orice pentru a scăpa de închisoare

Sursa foto. Captura Romania TV

Noi probleme pentru Cristian Rizea

Fostul deputat se confruntă și cu alte probleme. Recent, Judecătoria Chişinău a respins cererea lui Rizea prin care a fost contestat un proces verbal în care a fost amendat de poliţie pentru calomnierea fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Judecătoria Chişinău i-a dat câştig de cauză și interpretei Olga Ţîra, obligându-l pe fostul deputat român să dezmintă informaţiile calomnioase. Au câşigat dosarele intentate împotriva lui Rizea și un om de afaceri, o avocată şi fosta soţie a ex-premierului Vlad Filat, jurnalista Angela Gonţa.

Cristian Mihai Rizea a fost expulzat din Republica Moldova în seara de 27 aprilie, după ce autorităţile de la Chişinău l-au declarat indezirabil. Avocaţii lui Rizea au contestat în instanţă că, la expulzarea clientului lor de pe teritoriul Republicii Moldova, dar fără rezultat.