Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda vrea să-i trimită pe miniştrii UDMR acasă
Cristian Preda vrea să-i trimită pe miniştrii UDMR acasă

Cristian Preda vrea să-i trimită pe miniştrii UDMR acasă

Europarlamentarul Cristian Preda acuză UDMR că blochează modificarea Constituţiei şi se întreabă dacă se mai poate vorbi, în aceste condiţii, de guvern majoritar.

"Mai sunt oare maghiarii în coaliţie? Sau avem, de fapt, un guvern minoritar, sprijinit când şi când de UDMR", se întreabă Preda pe blogul lui, dezamăgit de rezultatul consultărilor de la Cotroceni, în urma cărora nu se conturează şi o reducere a numărului de parlamentari. 
Preda este convins că "opoziţia vine de la UDMR" care, într-adevăr, s-a declarat ieri împotriva modificării numărului de aleşi. "Iar motivul pentru care maghiarii se opun e temerea lor că o modificare a Constituţiei va diminua numărul de aleşi de care dispun. Aceeaşi teamă explică şi blocarea proiectului de redesenare administrativă. n fine, aceeaşi teamă explică veto-ul UDMR la legea votului pentru românii din străinătate: UDMR nu doreşte ca participarea să sporească într-atât încât Uniunea să nu mai treacă pragul de 5%", comentează europarlamentarul.
Preda trage concluzia că "UDMR a început să facă o opoziţie la fel de dură ca şi USL la proiectele avansate de PDL". "Poate că ar fi bine atunci ca miniştrii maghiari să fie trimişi acasă? Sau ne apropiem de momentul unei schimbări mai ample?", se întreabă el.
Nici Ponta nu mai vrea UDMR
UDMR nu se află nici în graţiile PSD. Invitat la B1TV, la emisiunea "Sub semnul întrebării", social-democratul Victor Ponta a declarat: "Eu cred că UMDR, după alegerile următoare, va sta 4 ani în opoziţie. USL va guverna fără UDMR".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: