Cristian Preda părăseşte cu regret funcţia de consilier prezidenţial

Cristian Preda părăseşte cu regret funcţia de consilier prezidenţial

Noul europarlamentar al PDL, Cristian Preda, a anunţat pe blogul personal că şi-a dat demisia din funcţia de consilier prezidenţial.

"Astăzi, plec de la Palatul Cotroceni, după doi ani şi trei luni în care am fost consilier prezidenţial. M-am aflat alături de Traian Băsescu la suspendarea din aprilie 2007, la primul scrutin european şi la referendumul pentru votul majoritar în două tururi, ca şi la alegerile locale şi legislative din 2008", scrie acesta pe pagina de internet.

"Ca şi în cazul preşedintelui Constantinescu, nu voi critica activitatea celui cu care am lucrat post factum. Nu mi se pare în regulă să dai lecţii după ce ieşi pe poartă. Jurnalul meu, care acoperă atât această perioadă foarte densă, cât şi cea în care am fost secretar de stat la MAE, e zăvorât cu şapte lacăte", mai scrie Preda.

Cea mai mare satisfacţie pe care a avut-o din funcţia de consilier prezidenţial a fost încheierea Pactului Naţional pentru Educaţie, "care a plasat chestiunea formării tinerei generaţii pe agenda publică, la aproape două decenii după căderea comunismului".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am fost loial statului român. Când spun «statul român», am în vedere mai degrabă un anumit spaţiu public decât o maşinărie de dominaţie. Sunt, altfel spus, perfect împăcat cu gândul că am fost întotdeauna avocatul drepturilor cetăţeanului român", se mai arată în texul postat pe blog de Preda.

El continuă, afirmând că părăseşte "cu regret" Palatul Cotroceni şi că nu ştie dacă va mai reveni vreodată aici într-o poziţie oficială.

Mesajul se încheie cu urări de succes colegilor de la Cotroceni şi preşedintelui Băsescum, avertizând că "următoarele luni vor fi foarte dificile".