Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Ghinea trâmbițează victoria. Banii pentru PNRR sunt ca și virați de Uniunea Europeană
Cristian Ghinea trâmbițează victoria. Banii pentru PNRR sunt ca și virați de Uniunea Europeană

Cristian Ghinea trâmbițează victoria. Banii pentru PNRR sunt ca și virați de Uniunea Europeană

Fostul ministrul al Investiţiilor şi Proiectelor Europene a transmis un mesaj foarte optimist, astăzi, pe contul de Facebook, legat de PNRR.

Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat că va participa, luni, la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care vine la Bucureşti. Voi participa luni la întâlnirea cu preşedinta Comisiei Europene, la invitaţia premierului şi după consultări cu cei doi copreşedinţi ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României”, a scris Ghinea, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Cristian Ghinea o așteaptă pe Ursula von der Leyen cu vești bune

Ghinea a mai reamintit că premierul Florin Cîţu i-a propus să rămână ministru, dar el a refuzat. „Premierul Cîţu mi-a propus să rămân ministru şi am refuzat, ceea ce confirmă şi el. Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR PLUS sunt fake news.

Am lucrat bine cu premierul şi cu toţi miniştrii din guvern, nu e niciun secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susţinut de toată coaliţia. Am realizat acest obiectiv. Nu este un secret, am mai spus-o: am lucrat efectiv la PNRR şi am reuşit să îl agreez cu Comisia Europeană chiar până în ultima clipă.

Mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniştrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial. Pentru că PNRR este un plan de ţară care va schimba România pentru generaţii. După ce vom fi construit autostrăzi şi vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Şi USR PLUS a fost acolo”, a mai scris Cristian Ghinea pe rețeaua de socializare.

Ce va transmite României șefa Comisiei Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni în România, pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, potrivit unui comunicat al Comisiei. Cel mai probabil va fi anunțată aprobarea PNRR de către Comisie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: