Evenimentul Zilei > Justitie > Criminalul din Oradea care și-a ucis amanta, a primit prima sentință pentru uz de armă de foc
Criminalul din Oradea care și-a ucis amanta, a primit prima sentință pentru uz de armă de foc

Criminalul din Oradea care și-a ucis amanta, a primit prima sentință pentru uz de armă de foc

Medicul român care și-a executat fosta amantă și pe soțul acesteia, va executa în România, o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

După ce va executa pedeapsa pentru care a fost condamnat, Dan Stamatiu va fi extrădat în Ungaria, unde va fi cercetat penal și judecat pentru omor și tentativă de omor.

Dan Stamatiu a ajuns celebru, după ce, în cursul lunii septembrie 2016, și-a împușcat amanta în cap. În plus, Stamatiu a tras și spre soțul femeii, rânindu-l în zona capului. Medicul era stabilit la Nyregyhaza, Ungaria, de mai bine de 28 de ani. În orașul maghiar, Stamatiu a avut o aventură cu Valeria Leventy, mamă a doi copii gemeni. Ulterior, susțin procurorii maghiari, femeia s-a întors la familia ei, fapt ce l-a făcut pe medicul Stamatiu să comită faptele pe care le-a comis.

Autoritățile judiciare, din Ungaria, susțin că medicul Dan Stamatiu a cumpărat un pistol de la piața din NyregyHaza, după care a mers la locuința familiei Leventy, iar de la geamul bucătăriei a tras asupra celor doi soți care erau la masă. De față erau și copiii lor, în vârstă de șapte ani. Femeia a murit pe loc, în timp ce soțul acesteia a fost transportat la spital în stare gravă. Acesta a reușit să le spunp polițiștior cine este criminalul. Martorii tragediei spun că unul dintre cei doi băieți a fugit pe stradă, plin de sânge, și a strigat după ajutorul vecinilor.

A fost prins la Cluj

După ce a comis crima, Dan Stamatiu a intrat în România, și a venit la Cluj, la un prieten de-al său, care a anunțat poliția. A doua zi, polițiștii clujeni l-au prins pe Stamatiu, în timp ce ieșea din blocul în care a încercat să se ascundă. Avea asupra lui un pistol.

La audieri, acesta a declarat că: ”Nu mi-am pregătit fapta. Am mers spre nord și apoi spre vest, cu gândul să ajung acasă și să mor pe pământ românesc. Sunt român adevărat și de 28 de ani stau în Ungaria. Nu am vrut sub nicio formă să mă îngroape acolo. Intenția mea a fost să ajung acasă și să mă sinucid dar polițiștii au fost mai rapizi. Mai aveam de rezolvat două chestiuni și mi-am scris și scrisoare de adio. Pe mine nu mă mai interesează la 54 de ani, câți ani de închisoare voi primi. Nu mă mai gîndesc la viață. Tot timpul cât am stat în Ungaria am fost supus la umilințe”, a mai spus medicul criminal.

”Am cruțat copii”

La ieșirea din sala de judecată, încătușat cu mâinile la spate, medicul Dan Stamatiu a precizat că îi pare rău de ceea ce a făcut. ”Sunt foarte multe lucruri de care îmi pare rău, normal că îmi pare rău, dar și dânșilor trebuia să le pară rău. M-am gândit la foarte multe, dacă vreți un roman, un roman puteți să scrie. Am trei copii. Sunt mari”, a spus medicul criminal.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: