Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminalul de la ”Perla” vrea să iasă mai repede din închisoare! Profită la maxim de lege
Criminalul de la ”Perla” vrea să iasă mai repede din închisoare! Profită la maxim de lege

Criminalul de la ”Perla” vrea să iasă mai repede din închisoare! Profită la maxim de lege

Fostul polițist Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce în 2012 și-a ucis soția, dar și pe o angajată de la un coafor din zona ”Perla”.

Acum, Vlădan a depus o cerere, acceptată de Tribunalul Giurgiu, prin care sentința de închisoare pe viață a fost preschimbată cu cea de 25 de ani de închisoare. Vlădan are un calcul extrem de simplu și profită la maxim de legile în vigoare.

Astfel, el a executat deja aproape opt ani de închisoare, iar în cursul anului 2018 a împlinit vârsta de 60 de ani. Legea de executare a pedepselor prevede că pentru persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani, modul de executare se schimbă în sensul în care pentru fiecare patru luni executate, condamantului i se recunoaște un an de închisoare. Doar dacă vom calcula aceste luni vom vedea că după ce criminalul de la ”Perla” a împlinit deja 60 de ani, a executat aproape cinci ani de închisoare, care se adaugă la ceilalți opt ani executați, în total 13 ani.

Dacă decizia Tribunalului Giurgiu va rămâne definitivă, Vlădan va putea cere liberarea condiționată din închisoare la mijlocul anului 2021, atunci când va realiza fracția de 2/3 din totalul celor 25 de ani.

Soțul coafezei ucise de Vlădan, Cornel Bendre a anunțat că va depune apel împotriva acestei decizii a Tribunalului Giurgiu. ”Vreau să cer să conteste această sentință a Tribunalului Giurgiu pentru că mi se pare o decizie nedreaptă, inechitabilă, prin simplu fapt că a împlinit 60 de ani. Este inadmisibil, ai luat două vieți, ai schilodit încă șase colege, clienți”, a spus Bendre.

Vlădan, care la data comiterii crimelor era angajatul Ministerului de Interne, și-a ucis soția pe motiv că aceasta a intentat divorț. Crimele au avut loc în data de 5 martie 2012, în incinta coaforului din complexul ”Perla”. Victimele au fost soția lui Vlădan, Florina, și casierița Mariana Bendre. Ironia sorții a făcut ca Florina Vlădan să meargă pe data de 1 martie 2012, la sediul unei secții de poliție din Capitală, unde a reclama că soțul ei o amenință că o împușcă.