Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminal violent, condamnat la 20 de ani închisoare. Și-a înfipt furca în fața victimei
Criminal violent, condamnat la 20 de ani închisoare. Și-a înfipt furca în fața victimei

Criminal violent, condamnat la 20 de ani închisoare. Și-a înfipt furca în fața victimei

Curtea de Apel Iași a confirmat decizia Tribunalului Vaslui prin care Mitriță Poenaru a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru uciderea, cu o brutalitate fără margini, a unui consătean, înfingându-i furca în față. Crima s-a petrecut sub privirile îngrozite a celor trei copii ai victimei, cu vârste între 12 și 15 ani.

Mitrițã Poenaru contestase la Curtea de Apel Iași decizia Tribunalului Vaslui, care îl condamnase al 20 de ani închisoare pentru uciderea lui Toniță Bâclea, tată a trei copii. Instanța superioară din Iași a confirmat condamnarea. În plus, judecãtorii au decis sã-l oblige pe criminal la plata a 80.000 de lei, daune morale, familiei victimei, arată vremeanoua.ro

Potrivit sursei citate, anul trecut, la sfârsitul lunii aprilie, Mitriță Poenaru, ”cel mai rãu om” din comuna Ciocani, violent si agresiv, a ajuns  în spatele gratiilor, acuzat de sãvârsirea infractiunii de omor. În data de 25 aprilie, el l-a ucis cu sânge rece pe Tonitã Bâclea, de 47 de ani. Fapta s-a petrecut în momentul în care autorul s-a întors cu vacile de la pãscut dintr-o zonã de la marginea satului Ciocani. Când a ajuns în dreptul locuintei victimei, acesta i-a reprosat vecinului sãu cã îsi tine animalele pe terenul dintre proprietãtile celor doi.

Dupã ce Mitriță Poenaru a început sã-l înjure, victima i-a replicat sã-si vadã de treabã, dar a fost atacatã cu o furcã, pe care i-a înfipt-o în fatã. „Ulterior, autorul și-a lovit în mod repetat vecinul pânã când s-a rupt partea metalicã a furcii, iar apoi a pãrãsit zona, nu înainte de a-și recupera ceea ce a rãmas din unealta agricolã”, preciza, la momentul comiterii crimei, procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui.

Crima a avut loc în prezența celor trei copii ai victimei și a doi nepoti ai agresorului, cu vârste cuprinse între 12 si 15 ani. Fiica de 12 ani a lesinat când si-a vãzut tatãl plin de sânge, agresorul înfigându-i furca în fațã, în cap si în alte pãrti ale corpului de mai multe ori, pânã când unealta s-a rupt. Victima a fost dusã la spitalul din Bârlad în comã de gradul IV, apoi a fost transportatã la Clinica de Neurochirurgie din Iași, unde a și murit.