Istoricii au descoperit povestea tulburătoare a lui Gilles de Rais. Pe 21 octombrie 1440, în oraşul Nantes din regatul Franţei, în faţa curţii episcopale, condusă de episcopul de Nantes, a fost judecat în public Gilles de Rais, mare senior al regatului, pentru peste 1.500 de crime.

Victimele lui au fost copii în special, iar sadismul său nu avea limite. De Rais sodomiza și mutila micuții, pretinzând ca aceste ritualuri îl ajute să comunice cu satana.

Bestia a mărturisit tot

Aflat în fața morții, Gilles de Rais a ținut să facă marea confesiune pentru urechiile tuturor celor adunați să vadă execuția.

Marele senior dorea să se destăinuie, după cum arată documentele privind acest proces, prezentate de istoricul francez George Bataille.

Confesiunea lui Gilles de Rais a fost păstrată timp de secole în Arhivele franceze.

Gilles de Rais se născuse în 1405, era deosebit de bogat moştenind proprietăţi întinse şi deţinând o avere colosală. A fost mareşal al Franţei şi era erou de război. S-a remarcat în războiul de 100 de ani dintre Anglia şi Franţa, contribuind decisiv la alungarea armatelor Albionului. Cu toate acestea la 27 de ani era aproape falit. Vindea în neştire proprietăţi şi cheltuia fără seamă banii. Avea o poftă nebună pentru a cheltui.

În 1434 se retrage din viaţa publică la castelul său Machecoul din zona Loarei, de unde începuse să dispară copii zilnic. „Trebuie să ne imaginăm aceste sacrificii şi copii morţi care se înmulţeau continuu. De teama represaliilor, părinţii victimelor preferau să tacă”, arată Bataille.

Copii erau selectaţi de câţiva servitori anume selectaţi de seniorul Gilles de Rais. Prefera băieţii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Obligatoriu trebuiau să fie frumoşi şi cu un trup armonios.

Jean Benedetti, în lucrarea sa ”Adevăratul Barbă Albastră”, descrie modul cum erau primiţi băieţii la Castelul Machecoul, castelui groazei, unde Gilles de Rais îşi chinuia victimele

„Copilul era spălat şi îmbrăcat în cele mai bune haine. Mai bune decât avusese vreodată. Urma apoi o masă îmbelşugată, unde era servit şi cu hippocras, o băutură stimulantă. Apoi copilul era dus sus în camerele lui Gilles de Rais. Acesta era secondat doar de însoţitorii săi intimi. Aici, copilul vedea pentru ce a fost adus. Teroarea care pune stăpânire pe copil îl incinta pe Gilles de Rais. După care urma un ritual sadic. Ajutat de Poitou, Hariet-un alt servitor şi de vărul său Gilles de Sille. Poitou mărturisea în faţa tribunalului că uneori copii erau ucişi de Gilles de Rais, alătdată de servitorii săi. Fie erau decapitaţi sau ştrangulaţi, dar de cele mai multe ori erau evisceraţi de vii, cu membrele amputate într-o uriaşă agonie. Poitou mărturiseşte că stăpânului său îi plăcea să spânzure pe copii cu o funie de un cârlig şi să se masturbeze pe burta sau pe coapsele copilului. Gilles de Rais rupea efectiv organele sexuale ale victimelor şi se satisfăcea. Chiar Gilles de Rais în confesiunea sa, spune că îi plăcea să-i eviscereze de vii şi în timp ce agonizau se satisfăcea, stând pe stomacul lor în sânge. Îi plăcea să-i vadă murind. „Plăcerea sexuală conta mai puţin la el. Mai mult îi plăcea să vadă cum îşi face moartea efectul. Îi plăcea să vadă”, adaugă Bataille. Avea o infinitate de metode de a-i ucide sau de a le comanda moartea. Scăpa de cadavre arzându-le cu tot cu haine în căminul camerei sale”.

A fost prins după ce a intrat în conflict cu episcopul de Nantes, căruia i-a răpit un preot. Acesta a găsit la castelul lui Gilles de Rais încă nearse peste 43 de cadavre de copii, măcelărite şi batjocorite. În total, se presupune că a omorât 1.500 de copii, începând să ucidă încă de când avea 25 de ani. A fost spânzurat şi ars pe rug, alături de complicii săi.

Se presupune că practica şi magia neagră, invocând diavolul în momentul crimelor.

Deşi practica de ani buni ritualuri satanice, în momentul morţii a cerut să fie îngropat creştineşte şi s-a spovedit.