Evenimentul ZileiJustitieExclusiv. Sute de crime, nerezolvate de procurori. Asasinatul din Arad, autor necunoscut. Va fi la fel la Sibiu?

Exclusiv. Sute de crime, nerezolvate de procurori. Asasinatul din Arad, autor necunoscut. Va fi la fel la Sibiu?

Exclusiv. Sute de crime, nerezolvate de procurori. Asasinatul din Arad, autor necunoscut. Va fi la fel la Sibiu?
Sute de crime au rămas nerezolvate și zac prin parchetele din toată țară ca fiind cu autor necunoscut. Ultimul bilanț public al Parchetului General arată că peste 600 de omoruri nu au fost rezolvate până în 2021.

Nu zeci, ci sute de crime sunt în acest moment investigate de către procurorii. Rata de succes nu pare să fie promițătoare având în vedere că în 2021 numărul cazurilor de omor cu autor necunoscut urcase cu 6% în comparație cu anul 2020.

Așa se face că 629 de crime au rămas cu autor necunoscut și nici nu pare că vor fi rezolvate prea devreme.

Poate cea mai șocantă dintre ele este asasinatul de la Arad. Ioan Crișan, om de afaceri, a murit după ce mașina personală a explodat în momentul în care a încercat să o pornească. La momentul mai 2021, toată floarea poliției române s-a deplasat la Arad.

Ba chiar a venit și o echipă de la SRI pentru a ajuta în anchetă. S-au făcut expertize criminalistice. S-au făcut percheziții la traficanții de țigări, unul dintre ei chiar le-a scăpat printre degete.

Nici urmă de autorii a sute de crime

În cele din urmă s-a predat și el. S-au făcut zeci de percheziții, verificări la intrările în județ. Absolut nicio pistă nu i-a ajutat pe polițiști să găsească făptașul. S-au vehiculat foarte multe ipoteze. Printre ele s-au numărat și cele potrivit cărora criminalii ar fi din Serbia.

Apoi a apărut varianta traficanților de țigări din Ucraina. Doar că autoritățile ucrainene nu prea s-au arătat dornice de a comunica, iar ulterior a izbucnit și războiul. Cert este că niciuna dintre piste nu a putut fi coroborată cu alte probe, astfel încât nici până acum nu se știe cine l-a omorât pe Ioan Crișan.

Ba chiar s-ar merge pe ipoteza că de fapt avea încărcătura explozivă în mașină, mai ales că nu ar fi fost persoană de interes pentru cineva anume. Pe de altă parte, ancheta trenează de mai bine de 2 ani de zile și nicio întrebare legată de ea nu a primit vreo urmă de răspuns.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro

Accesează: