Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă oribilă! Guvernator, asasinat într-o toaletă, deși era păzit de 15 bodyguarzi
Crimă oribilă! Guvernator, asasinat într-o toaletă, deși era păzit de 15 bodyguarzi

Crimă oribilă! Guvernator, asasinat într-o toaletă, deși era păzit de 15 bodyguarzi

Un fost guvernator a fost ucis în toaleta unui restaurant din Puerto Vallarta, principala destinație turistică a țării, au declarat vineri autoritățile. Era la restaurant împreună cu familia sa.

Fostul guvernator a fost împușcat „în spate” joi seară în toaleta unui restaurant din Puerto Vallarta, pe coasta Pacificului, la vest de Guadalajara, unde era în vacanță împreună cu familia sa, a anunţat procurorul din Jalisco în cadrul unei conferinţe de presă.

„Deplâng enorm asasinarea fostului guvernator al Jalisco. Această afacere va face obiectul unei anchete pentru a stabili mobilul şi a-i pedepsi pe cei responsabili”, a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador la începutul conferinţei sale de presă cotidiene.

Cu toate că era extrem de bine păzit – conform legii cu privire la protejarea funcționarilor și a foștilor funcționari – fostul guvernator avea 15 bodyguarzi și vehicule blindate, a declarat Ricardo Sanchez, coordonatorul cabinetului de securitate Jalisco, într-o conferință de presă.

Aristoteles Sandoval, în vârstă de 46 de ani, a fost guvernator al Jalisco între 2013 și 2018, un stat măcinat de violențe care au legătură cu cartelurile mexicane.

Tragicul eveneminet a avut loc în jurul prânzului

Aristóteles Sandoval lua masa cu alți patru oameni, când în jurul orei 13,40 s-a ridicat de la masă și s-a dus la toaletă, unde criminalul l-a împușcat în spate, a declarat procurorul general al statului, Gerardo Octavio Solís.

Sandoval nu a murit imediat, dar când bodyguarzii săi au încercat să-l evacueze din restaurant, misiunea lor a fost blocată de mai mulți oameni înarmați de pe stradă, care au deschis focul, rănind grav unul dintre bodyguarzi. Fostul guvernator a murit la scurt timp după aceea la un spital local.

Toate dovezile de la restaurant au fost şterse

Potrivit lui Solis, personalul de la restaurant a curățat locul crimei, îndepărtând petele de sânge, au șters şi înregistrările cu atacul de pe camerele de filmat. „Nu există indicii – practic au curățat locul”, a spus Solis pentru Televisa. El a spus că opt până la 10 suspecți au fost implicați în atac, dar nu a indicat cine este responsabil.

Statul mexican Jalisco, unde a fost descoperit un mare număr de gropi comune, este fieful puternicului cartel „Noua generaţie”, care este angajat în conflicte interne cu organizaţii rivale.

Între ianuarie şi octombrie în ţară au fost înregistrate 29.182 de omucideri, faţă de 28.855 în aceeaşi perioadă din 2019, potrivit guvernului, care atribuie majoritatea acestor acte violente crimei organizate, informează en24news.