UPDATE: Criminalul care i-a măcelărit pe cei doi soţi din Vaslui a fost prins. Bărbatul de 24 de ani era recidivist. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a anunţat prinderea principalului suspect în cazul dublei crime din localitatea Zorleni.

„Principalul suspect este un tânăr de 24 de ani, recidivist, care a acţionat în scop de jaf. Victimele aveau o gospodărie frumoasă, o casă cu zece camere. Individul a acţionat cu scopul de a sustrage bunuri, moment în care a fost surprins de victime.

Le-a ucis cu lovituri de cuţit pe amândouă. S-a reţinut violare de domiciliu şi omor, însă încadrarea juridică urmează a fi stabilită în urma cercetărilor care se află în curs.

Cel mai probabil, se va reţine şi infracţiunea de tâlhărie, după ce se va stabili prejudiciul şi valoarea acestuia. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

———————————————————————————————————

ŞTIRE INIŢIALĂ: Descoperirea a fost făcută de o femeie care îi ajuta pe cei doi bătrâni cu treburile din gospodărie. Bătrânul în vârstă de 86 de ani zăcea într-o baltă de sânge în curte. Îngrozită, femeia a alertat imediat vecinii .

Un echipaj de la ambulanţă a constatat că bătrânul era mort de câteva ore. În casa din localitatea Zorleni au găsit-o fără suflare şi pe soţia acestuia, de 82 de ani, cu urme de lovituri în zona fetei.

În mâna avea un cuţit, şi cel mai probabil atacatorii au vrut să îi ducă pe anchetatori pe o pistă greşită.

„Inconştienţi şi cu semnele morţii deja instalate. Prezentau mărci traumatice tăiate la nivelul fetei. Nu s-a mai putut face absolut nimic pentru a-i salva, moartea fiind instalată de câteva ore bune”, a declarat Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

Toată casa era răvăşită, semn că făptaşii au căutat bani sau obiecte de valoare. Mai mult, apropiaţii celor doi povestesc că nu este pentru prima dată când bătrânii au căzut pradă hoţilor.

„Au fost omorâţi şi călcaţi de hoţi de atâtea ori. Ei şi-au luat măsuri de care au putut – şi-au pus gratii, sisteme de alarmă şi până la urma tot aici s-a ajuns”, spun vecini, potrivit Stirilor Pro TV.

Ancheta se derulează sub coorodnarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.