Evenimentul Zilei > International > Cresc tensiunile între SUA și Iran, a doua dronă a fost doborâtă
Cresc tensiunile între SUA și Iran, a doua dronă a fost doborâtă

Cresc tensiunile între SUA și Iran, a doua dronă a fost doborâtă

Administrația Trump solicită Iranului explicații, după ce o dronă americană a fost doborâtă cu o rachetă în Yemen. Este a doua anihilată în această vară.

O dronă americană de tip MQ-9 a fost doborâtă deasupra Yemenului de o rachetă sol-aer, informează CNN, care citează un oficial militar. SUA cred că racheta a fost oferită rebelilor Houthi de către Iran. Același oficial susține însă că, până acum, nu se știe dacă drona era operată de armata SUA sau de o agenție.

În replică, rebelii Houthi susțin că au doborât drona la sud de capitala Sanaa, cu o rachetă ” dezvoltată la nivel local”, după cum afirmă un purtător de cuvânt al lor, care a anunțat și o conferință de presă în acest sens.

Amintim că în luna iunie, o altă dronă a americanilor a fost doborâtă de Iran. Respectivul incident a fost la un pas de a declanșa un conflict armat, președintele Donald Trump anulând atacul cu numai câteva minute înainte să aibă loc. Potrovit oficialilor americani, drona se afla în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz, și nu în spațiul aerian iranian.

Sursa: Publika.md