Evenimentul Zilei > Social > Cresc salariile! Ministrul a făcut anunțul în urmă cu câteva minute
Cresc salariile! Ministrul a făcut anunțul în urmă cu câteva minute

Cresc salariile! Ministrul a făcut anunțul în urmă cu câteva minute

Salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta, anunță ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

În urma unei întâlniri cu parlamentarii PNL, Anisie a declarat: „Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”.

De asemenea, programul pilot „Masa caldă” va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ la 150.

„Probabil că mâine această ordonanţă de urgenţă va fi pe ordinea de zi şi va fi adoptată. (…) Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, a spus Anisie, explicând că acest program nu se suprapune cu „Laptele şi Cornul”.

Ministrul a mai anunțat că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300 de lei și a promis că aceasta va creşte gradual. Ea a mai spus că există un program de modernizare a liceelor tehnologice şi a laboratoarelor din învăţământul preuniversitar. De asemenea, Monica Anisie a solicitat primarilor să furnizeze săpun unităţilor de învăţământ.