Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă: „Cel mai periculos Binom este cel alcătuit din politicieniii și afaceriștii cu rădăcini în comunism”
Cozmin Gușă: „Cel mai periculos Binom este cel alcătuit din politicieniii și afaceriștii cu rădăcini în comunism”

Cozmin Gușă: „Cel mai periculos Binom este cel alcătuit din politicieniii și afaceriștii cu rădăcini în comunism”

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit în cadrul emisiunii "Realitatea Românească" despre binomul "la modă", SRI și DNA, care, însă, nici nu mai este de actualitate.

Cozmin Gușă a subliniat și faptul că binoamele cu adevărat distructive, care "au devalizat și n-au dat socoteală", formate de cele mai multe ori din oameni politici cu funcții în stat și oameni de afaceri cu "rădăcini" de dinainte de de 1989.

"Eu sunt rezervat când vorbim despre starea națiunii, că nu prea avem despre ce să vorbim. Starea națiunii este ceva care scoate în evidență neputința, probabil superficialitatea abordărilor care ne-au adus nu doar pe noi, ci și pe alte națiuni într-un prag al impersonalului, al lucrurilor care nu pot fi exprimate constructiv și care ne domină cotidianul", a declarat Cozmin Gușă.

Națiunea română este o națiune veselă, care găsește motive de umor aproape din orice, însă care nu are o intelectualitate care s-o vectorizeze într-un mod constructiv, a subliniat consultantul politic. ”Nu cetățenii sunt responsabili de soarta unei națiuni, ei doar contribuie. Responsabili sunt înțelepții, dacă ei există. Dacă soarta noastră e așa cum e este din cauză că înțelepții nu prea sunt.

Presa vorbește acum doar despre binomul ”la modă” – SRI+DNA -, uitând de aceste cupluri, fie de oameni poltitici cu funcții în stat, fie oameni de afaceri, care rând pe rând, au devalizat, au distrus și n-au dat socoteală, a mai precizat consultantul politic, adăugând că pe adevărații potentați ai regimului n-o să-i vedem ”sacrificați”, dar putem să-i vedem sacrificati pe unii dintre capitaliștii tranziției”, a afirmat Gușă la Realitatea.TV. 

Situația tensionată din PSD

Avem o națiune anesteziată, dezalfabetizată și neasistată, este de părere Cozmin Gușă. "Atunci când o națiune are comportamentul unui pacient colectiv, ea poate fi asistată. Azi, națiunea noastră nu e asistată. Raportul despre starea națiunii nu poate fi decât sumbru. Până la prezidențialele din 2019, politica se va face în lighean. Partide de opoziție nu sunt, în PSD se vor duce lupte în interior. Oricine va câștiga, scopul va fi răzbunarea împotriva unora, așa că cetățeanul are prea puține de spus în perioada următoare", a spus el. 

În opinia sa, slăbiciunea Europei este, acum, evidentă. Atitudinea cancelarului german Angela Merkel în fața președintelui american Donald Trump arată că Germania se poziționează între dependența de energia și gazul rusești și dorința de a se purta într-un parteneriat atlantic. "De aici se vede politica proastă a Europei – prin consecința politicii foarte proaste promovate de Merkel în ultimul timp", a mai spus Gușă.