Evenimentul Zilei > Actualitate > COVID-19. Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid
COVID-19. Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid

COVID-19. Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid

COVID-19. Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid. Este primul astfel de caz de coronavirus descoperit în Spania.

Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid. Primul caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului chinezesc a fost depistat în regiunea capitalei spaniole Madrid. Anunţul a fost făcut vineri de autorităţile regionale, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

În Spania, regiunile sunt cele care au competenţe în domeniul sănătăţii.

Acesta este prima oară când un caz de contaminare cu varianta braziliană este confirmat oficial de o regiune.

Tot în Spania, recent, au fost depistate cel puţin două cazuri de infectare cu varianta sud-africană a SARS-CoV-2.

Varianta din Brazilia, descoperită la Madrid

Acest prim caz de infectare cu varianta braziliană de coronavirus este al unui bărbat de 44 de ani. El a sosit din Brazilia la 29 ianuarie, pe aeroportul din Madrid, au anunțat autorităţile regionale printr-un comunicat.

Bărbatul urcase în avion cu un test PCR negativ. Dar la sosire, spaniolul de 44 de ani a fost testat pozitiv. Apoi analizele suplimentare au certificat varianta braziliană a virusului.

Anunţul privitor la această infectare survine în contextul în care guvernul spaniol a limitat strict, începând de miercuri, sosirile din Africa de Sud sau Brazilia.

Varianta din Marea Britanie, deja răspândită în Spania

Varianta mutantă de coronavirus descoperită în Marea Britanie circulă deja în Spania. Ba mai mult, aceasta este deja larg răspândită. Până în prezent au fost identificate 449 de cazuri, conform Ministerului Sănătăţii de la Madrid.

Autorităţile sanitare spaniole consideră însă că cifra aceasta este subevaluată. Dar, adaugă specialiștii spanioli, această variantă de SARS-CoV-2 ar putea deveni predominantă în Spania în cursul lunii martie.

Spania a înregistra până în prezent 2.971.914 de cazuri de infectare cu noul coronavirus din China. 61.386 de persoane au murit până la această dată.

În ultimele 24 de ore, Spania a înregistrat 28.565 de cazuri noi de infectare. Rata de infectare este de 63.549 de persoane la un milion de locuitori, iar rata deceselor a ajuns la 1.313/milion.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.