Evenimentul Zilei > International > Covid-19, trambulină pentru criza opioidelor în Statele Unite
Covid-19, trambulină pentru criza opioidelor în Statele Unite

Covid-19, trambulină pentru criza opioidelor în Statele Unite

Măsurile de izolare și anxietatea au generat o creștere a supradozelor mortale de opioide, de la începutul pandemiei cu noul coronavirus.

Supradozele cu opioide erau deja un flagel în Statele Unite. Criza Covid-19 a înrăutățit situația. Potrivit Wall Street Journal, numărul deceselor cauzate de o supradoză de opioide a crescut de la începutul pandemiei.

Pentru a colecta date despre supradoze în 2020, cotidianul american a efectuat un sondaj în cele mai populate  50 de comitate din țară.

30 au răspuns la acest sondaj.  Dintre acestea, 21 au raportat mai multe supradoze fatale decât anul trecut în aceeași perioadă.

Comitatele din Nevada, California, Ohio, Indiana, Minnesota și Michigan sunt cele mai afectate de această creștere.

Potrivit Wall Street Journal, comitatul din Los Angeles a înregistrat o creștere cu 48% a supradozelor în primele 45 de zile de pandemie Covid-19, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

În Ohio, comitatul Franklin a raportat 580 de decese din cauza supradozelor la sfârșitul lunii august, potrivit lui Anahi Ortiz, medicul legist din comitat, aproape la fel de multe ca în tot anul 2019.

În timp ce supradozele au afectat în principal zonele urbane și populate, un studiu realizat de Overdose Detection Mapping Application Program indică faptul că flagelul s-a răspândit și în suburbii și în mediul rural în perioada măsurilor de izolare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE