Interdicția va intra în vigoare duminică la 0.00, ora Moscovei și se va aplica străinilor care călătoresc „din motive profesionale, private, de studiu sau turistice”, potrivit acestui comunicat al guvernului condus de Mihail Mişustin.

O excepția se va aplica totuși cetăţenilor din Belarus, „membrilor delegaţiilor oficiale” şi persoanelor cu permise de şedere în Rusia, precizează comunicatul guvernului.

Rusia are o scurtă frontieră terestră cu Polonia la sud de enclava rusă Kaliningrad. De asemenea, Moscova are o scurtă frontieră terestră cu Oslo în extremul nord al Norvegiei, ce se întinde pe mai puţin de 200 km.

Moscova a înregistrat 45 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dar nici un deces, potrivit datelor oficiale făcute publice vineri, scrie Belga.

De asemenea, autoritățile ruse au anunțat vineri că vor reduce, începând de luni, numărul rutelor aeriene către Uniunea Europeană pentru a reduce răspândirea noului coronavirus.

Rusia și-a închis deja granița cu China și a limitat călătoriile din Iran și Coreea de Sud pentru a preveni răspândirea bolii.