Evenimentul Zilei > International > Covid-19: O italiancă de 104 ani uimește lumea! Ce-i pentru ea pandemia, dacă a supraviețuit celor două războaie mondiale?
Covid-19: O italiancă de 104 ani uimește lumea! Ce-i pentru ea pandemia, dacă a supraviețuit celor două războaie mondiale?

Covid-19: O italiancă de 104 ani uimește lumea! Ce-i pentru ea pandemia, dacă a supraviețuit celor două războaie mondiale?

Ada, o italiancă de 104 ani, are o poveste de viață impresionantă care merită să fie spusă mai departe.

Supraviețuitoare a celor două războaie mondiale, italianca de 104 ani este una dintre cele mai în vârstă persoane care s-au vindecat de Covid-19.

„Ada Zanusso, născută în 1916, locuiește câțiva ani într-o casă de pensionare din Lessona, în zona Biella, care în ultimele săptămâni a fost afectată de douăzeci de morți printre oaspeții săi, scrie La Repubblica. Originară din Veneto, în 1947 s-a mutat în provincia Biella împreună cu soțul ei și cu primii doi dintre cei patru copii.

Și, în ciuda faptului că a fost întotdeauna într-o stare de sănătate bună, în urmă cu câțiva ani, după ce și-a rupt o coapsă, a preferat să fie adăpostită într-un așezământ de bătrâni nu departe de casă, Residenza Maria Grazia, administrată de fundația Cerino Zegna din Lessona.

„La începutul lunii martie a fost rău – spune fiul său Giampiero – a avut febră și vărsături. Nu am putut să o văd pentru că vizitele au fost interzise pentru coronavirus, dar am putut să o aud în fiecare zi la telefon și chiar să-i fac apeluri video. Desigur, am bănuit imediat că ar putea fi Covid-19, deoarece au existat deja mai multe infecții în cămin. La 17 martie, bâtrâna a fost supusă unui tampon, iar câteva zile mai târziu a sosit rezultatul: pozitiv. „

Dar, la acel moment, mama mea era cu siguranță bine, ea și-a revenit – continuă fiul – așa că îngrijorarea care a fost inițial, când petrecuse o săptămână de criză, paradoxal deja dispăruse când am aflat că a fost infectată cu coronavirusul “.

Confirmarea stării de sănătate a femeii în vârstă vine și de la Carla Furno Marchese, medicul generalist al acesteia:

„Ea deja se dă jos din pat și stă pe scaun. Și nu și-a pierdut nimic din luciditate și inteligență. Recuperarea ei este o mare bucurie și o răsplată pentru toți cei care au avut grijă de ea în aceste zile grele”, potrivit libertatea.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: