Printre aceste cazuri suplimentare, patru s-au înregistrat la Wuhan (centru) , epicentrul Covid-19, potrivit ministerului Sănătății.

Alte patru cazuri au fost înregistrate la Shanghai, două în provincia Gansu și unul la Beijing, toate privind persoane sosite din străinătate. Naționalitatea acestora nu a fost precizată.

Este cea mai mică cifră de noi contaminări după ce numărătoarea lor a început, în luna ianuarie, scrie AFP.

China numă un total de 95 de cazuri „importate”, cum le numesc autoritățile.

Dacă, așa cum a dat asigurări președintele țării, Xi Jinping, epidemia Covid-19 „este practic strangulată”, autoritățile sanitare rămân vigilente în privința sosirii călătorilor posibil contaminați, în special din Iran, Coreea de Sud, Italia și din Statele Unite.

Municipalitatea din Beijing a anunțat în această săptămână că oricine ajunge în oraș dintr-o altă țară, oricare ar fi ea, va fi plasat în carantină obligatorie de 14 zile.

Ministerul Sănătății a raportat, de asemenea, sâmbătă 13 decese suplimentare (o ușoară creștere față de cele șapte din ziua precedentă), ceea ce a adus totalul deceselor la 3.189 în China continentală (cu excepția Hong Kong-ului și Macao).

În total, 80.824 de persoane au fost infectate în această țară. Dar peste 65.000 au fost deja vindecate și au părăsit spitalele.