Acest studiu recent este „cel mai important” realizat până în prezent și indică că aproape 3 milioane de oameni din totalul de aproape 20 de milioane care locuiesc în New York au avut Covid-19 și s-au vindecat, a explicat guvernatorul Andrew Cuomo.

Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a dezvăluit rezultatele preliminare ale unui studiu care dovedește că 13.9% dintre oamenii care locuiesc în statul New York au fost infectați cu noul coronavirus și au purtat boala, majoritatea fără a manifesta simptome.

Pentru acest studiu au fost colectate 3000 de mostre din 40 de locuri distincte care au acoperit tot statul.

Statele americane sunt împărțite în fața strategiilor privind măsurile de relazare impuse din cauza Covid-19. În Georgia, autoritățile sunt gata să permită luni reluarea unor serii de activități economice, iar în Florida unele plaje s-au redeschis începând de duminică. Însă în alte cazuri, cum este New York, măsurile de restricție rămân în vigoare până cel puțin pe 15 mai, iar autoritățile solicită în continuare prudență pentru a evita izucnirea unui al doilea val de infecții. 

La nivel oficial, din totalul de 868.414 de cazuri de coronavirus înregistrate în SUA, 263.754 sunt în New York, de departe cel mai afectat stat al SUA.