Coşuri cu legume olandeze pentru europarlamentarii români

Coşuri cu legume olandeze pentru europarlamentarii români

Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, azi, colegilor săi români din Parlamentul European câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la o remarcă a preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu zarzaturile importate din aceasta ţară, relatează Radio Netherlands.

"Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar Romania nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre, pentru ceea ce pare un motiv politic", a declarat De Lange.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seara, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru RTv, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze, adăugând: "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut, mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat sa cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze". Blocarea integrării în Schengen

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că poziţia Olandei care se opune intrării României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri "din neputinţă".

Europarlamen olandezi vor cere explicaţii Comisiei Europene legate de comportamentul preşedintelui României, a spus un alt parlamentar creştin-democrat olandez, Henk Jan Ormel. El a adăugat că România ar trebui să se ocupe de eradicarea corupţiei în plan intern, nu de boicotarea legumelor olandeze. El va cere ministrului de Externe, Uri Rosenthal, să prezinte o reacţie oficială în Parlament, în cursul zilei de azi.