Noul director al CFR SA a fost numit în funcție, astăzi, de către Consiliului de Administrație al CFR SA, potrivit clubferoviar.ro. Costin Mihalache îl înlocuiește pe Ion Gavrilă la conducerea administratorului național de infrastructură feroviară, CFR SA. Anterior numirii sale la conducerea CFR SA, Costin Mihalache a ocupat funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, Viorica Dancilă.

În 2018, Ministerul Transporturilor l-a numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR). Costin Mihalache este licențiat al Academiei de Poliție, facultatea de Drept. Îi lipsesc orice studii mai serioase în domeniul economiei, transporturilor sau construcțiilor civile. El este însă unul dintre bugetarii bine plătiți ai României, cu venituri rotunjite din participări la diferite Consilii de Administrare ale companiilor de stat, conform Digi 24.ro.

Potrivit datelor din C.V.-ul său, în perioada februarie 2014-decembrie 2014, Costin Mihalache  a fost secretar de stat coordonator împuternicit pentru SC Transelectrica SA și SC Transgaz SA. Costin Mihalache a fost și în perioada ianuarie 2013-februarie 2014 consilier de stat și a avut, că principal pilon, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Economiei, restructurarea și dezvoltarea relațiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific și Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populară Chineză, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran și Irak.

Astfel, în 2013 a avut loc un schimb de delegații bilaterale la nivel înalt, două intâlniri la nivel de prim-miniștrii/președinte, un forum economic regional la București în formatul China – Europa Centrală și de Est ”16 + 1”, cu semnarea unor memorandum-uri pentru proiecte bilaterale de peste 5 miliarde de euro. De asemenea, Costin Mihalache a avut o importantă contribuție în cadrul unor comitete bilaterale cu profil economic, cum ar fi copreședinte al Comitetului Consultativ România –China pentru lucrări de infrastructură de transport (gaz, rutier, energie electrică).

Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică și de pregătire profesională /lingvistică derulată în China, urmând cursurile de limba și literatură chineză în cadrul Universității de Limba și Cultură de la Beijing, continuate de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcțiile de șef al secției Consulare și, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului. (Foto Digi 24.ro)