Evenimentul Zilei > Sport > Cosmin Contra are și susținători. Antrenorul român care sare în apărarea lui „Guriță”: „O să ne califice la EURO!”
Cosmin Contra are și susținători. Antrenorul român care sare în apărarea lui „Guriță”: „O să ne califice la EURO!”

Cosmin Contra are și susținători. Antrenorul român care sare în apărarea lui „Guriță”: „O să ne califice la EURO!”

Selecționerul Cosmin Contra a ratat șansa de a califica naționala României la EURO 2020, din preliminariile clasice, și a devenit cel mai contestat personaj din fotbalul românesc.

În ciuda valului de contestații de care are parte, Cosmin Contra este apărat de Laurențiu Reghecampf, antrenorul lui Al Wasl (Emiratele Arabe Unite). Tot „Reghe” este și cel care l-a pus la pe Cornel Dinu.

Am văzut tot felul de comentarii în ultimele ore și nu mi-a venit să cred. Tot felul de specialiști care-și dau cu părerea mai mult decât e cazul. Cornel Dinu a uitat cumva episodul Kosice? El spunea că se lasă de meserie dacă era în locul lui Contra. Nea Cornele, vreau să-ți respect vârsta, dar ai aruncat cu prea mult venin! Și cred că-mi permit să-ți vorbesc ca antrenor. Eu de vreo cinci ani am mai multe trofee câștigate ca antrenor decât ai tu în toată cariera. Cu scuzele de rigoare, dar ai depășit de mult limita bunului simț!

În startul acestei campanii de calificare Cosmin a reușit prin nebunia lui, așa cum l-am cunoscut cu toții când îmbrăca tricoul echipei naționale, și prin seriozitatea lui să aducă naționala pe o poziție care să ne permită să avem asul în mână în cazul în care nu reușim să ne calificăm dintr-o grupă cu Spania, Suedia și Norvegia. Haideți să fim sinceri… După Liga Națiunilor vreau să vă reamintesc că toți specialiștii l-au lăudat pe Contra! Eu îi dau un vot de încredere și spun cu voce tare că trebuie lăsat să-și după la capăt munca și poate o să fim la Euro! Este dreptul lui câștigat împreună cu toți jucătorii echipei naționale și trebuie să fie respectați!”, a spus Reghecampf, pentru Gazeta Sporturilor.

Maine, de la ora 21:45 (în direct la PRO TV), naționala României va juca ultimul meci din campania de calificare la EURO 2020,la Madrid, cu Spania. Totuși, „tricolorii” mai au o șansă de a merge la turneul final. În martie, vor juca barajul din Liga Națiunilor, cu Islanda sau Scoția.