Întâmplarea nefericită s-a petrecut în momentul în care fetiţa şi frăţiorul ei de un an şi jumătate s-au speriat din cauza unei pene de curent. Mama fetiţei era plecată de acasă, copila l-a luat în braţe pe frăţiorul eu şi a fugit la un vecin, care se afla la un kilometru distanţă pentru a cere disperată ajutorul. Pana de curent a survenit ca urmare a vremii rele, ningea iar temperatura a fost de minus 35 de grade.

Vecinii au chemat imediat poliția, care a aflat că micuții fuseseră lăsați singuri acasă de mama lor, Julie Peter, în vârstă de 37 de ani.

Femeia a fost arestată sub acuzația că a pus în pericol bunăstarea unui minor.

Departamentul de siguranță publică din statul Alaska a arătat, într-o deckarație că „Julie Peter, în vârstă de 37 de ani, din Venetie, a fost arestată pentru acuzația că a periclitat bunăstarea unui minor cu premeditare. Ancheta a scos la iveală faptul că a părăsit un minor în vârstă de 5 ani și un altul în vârstă de 18 luni în locuința sa, fără supravegherea unui adult”.

Venetie este un sat mic, cu o populație de aproximativ 175 de persoane, situat la aproximativ 200 de kilometri la nord de orașul Fairbanks, potrivit deschide.md