Naționala de fotbal a României a remizat, marți, pe „Arena Națională”, scor 1-1, cu reprezentativa Norvegiei, în preliminariile Euro 2020. Meciul s-a disputat în condiții speciale, pentru că pe cel mai mare stadion al țării nu au avut acces decât copiii sub 14 ani, cu însoțitor la un grup de 10 persoane.

După o primă repriză fără gol, „tricolorii” au ratat un penalty prin George Pușcaș (52), apoi au trecut de reduta nordică și au deschis scorul prin Alexandru Mitriță, în minutul 62, oaspeții au egalat în al doilea minut al prelungirilor, prin Alexander Sorloth.

În cealaltă partidă a Grupei F, Suedia a remizat pe teren propriu cu Spania, scor 1-1. În acest moment, clasamentul arată astfel: 1. Spania (20 de puncte, calificată deja), 2. Suedia 15p, 3. România 14p, 4. Norvegia 11p, 5. Feroe 3p, 6. Malta 3p. În ultimele două etape, România va evolua pe teren propriu cu Suedia (15 noiembrie) și cu Spania în deplasare (18 noiembrie). Pentru a spera la calificare, „tricolorii” au nevoie de un succes cu nordicii și un egal cu ibericii. În ultima etapă, suedezii vor înfrunta Insulele Feroe pe teren propriu.

Naționala României ar mai avea șansa unui meci de baraj, în luna martie a anului viitor, dacă va încheia grupa pe locul al 3-lea, dar depinde de echipele calificate din celelalte grupe ale preliminariilor. Marele pericol este reprezentat de Kosovo, care n-ar trebui să termine pe locul al 2-lea campania de calificare.