Evenimentul Zilei > Actualitate > ”Corupților, furați liniștiți. CCR veghează pentru voi”. Mii de persoane au ieșit din nou în stradă, împotriva politicienilor corupți
”Corupților, furați liniștiți. CCR veghează pentru voi”. Mii de persoane au ieșit din nou în stradă, împotriva politicienilor corupți

”Corupților, furați liniștiți. CCR veghează pentru voi”. Mii de persoane au ieșit din nou în stradă, împotriva politicienilor corupți

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la protestul de duminică seară din București, anunţat pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie”. După ce s-au strâns în Piaţă Victoriei, oamenii s-au deplasat spre Palatul Parlamentului, unde au scandat împotriva Guvernului, Parlamentului, dar mai ales a senatorului Şerban Nicolae, care a depus recent amendamente prin care vrea să legalizeze corupţia. Nu au fost înregistrate incidente în timpul protestului de duminică seară.

În cea de-a șasea duminică de proteste de la București, manifestanţii au început să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 18.00. Mulţi dintre ei au venit cu steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Demonstranţii au suflat în vuvuzele şi au scandat: "Hoţii","La închisoare, nu la guvernare", dar şi "Jos labele de pe păduri".

Unii dintre protestatari au avut pancarte pe care scria: "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

În Piaţa Victoriei s-au distribuit gratuit ceai şi cafea, ca şi la protestele anterioare.

În jurul orei 19.30, când numărul celor prezenţi a ajuns la aproximativ 1.000, unul dintre demonstranţi a anunţat, de la o portavoce, că începe marşul.

Oamenii s-au încolonat şi, flancaţi de jandarmi, au pornit spre Palatul Parlamentului.

Ei au parcurs traseul Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei scandând lozinci împotriva Guvernului şi a Parlamentului, în zgomot de vuvuzele şi huiduieli.

Pe traseu, numărul protestatarilor a crescut constant până la aproximativ 2.500.

În Piaţa Constituţiei, manifestanţii au strigat  "Ruşine să vă fie!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "300", dar şi "CCR, sluga PSD".

Participanţii la manifestaţie au mai strigat, la unison: "Noaptea hoţi, ziua mafioţi", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Afară cu penalii din politică", "Fiţi atenţi la buzunare, avem hoţi la guvernare", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Toţi cei prezenţi în Piaţa Constituţiei au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile. Demonstranţii au intonat apoi şi Imnul Golanilor, înainte de a se îndrepta, spre case, în jurul orei 22.30.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.