De asemenea, el are o domnie longevivă, îndeplinind în prezent cel de-al patrulea mandat de 6 ani de președinție.

Popularitatea sa este atribuită în mod obișnuit dorinței publicului rus de continuitate a stabilității și a înlăturarii controlului oligarh și a corupției din societate. Cu toate acestea, ca și în alte părți ale lumii, „stabilitatea” Rusiei este în prezent amenințată de răspândirea explozivă a coronavirusului – acum asistând la noi recorduri de cazuri.

Miercuri, oficialii din domeniul sănătății ruse au anunțat 10.559 de noi infecții confirmate de COVID-19, totalul național ajungând la 165.929 de cazuri, inclusiv 1.537 de decese. Acest lucru face ca Rusia să fie a șaptea țară cea mai infectată, cu câteva zile în urmă, depășind chiar Iranul și China.

În urma unor critici în urma modului gestionării crizei de coronavirus, un nou sondaj efectuat de agenția de votare independentă neguvernamentală rusă Levada Center a ieșit la iveală că popularitatea lui Putin a ajuns la un minim istoric.

The Moscow Times raportează rezultatele noului sondaj.

Evaluarea președintelui Vladimir Putin a atins un nivel istoric de 59%, în condițiile în care țara este vizată de criza coronavirusului, a declarat miercuri agenția independentă de votare Centre Levada, notează Zero Hedge.

Cel mai scăzut grad de aprobare al lui Putin de când a devenit președinte, 61%, a fost înregistrat în iunie 2000 și noiembrie 2013.