Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul din China. Veste așteaptată cu sufletul la gură. Bilanț dramatic
Coronavirusul din China. Veste așteaptată cu sufletul la gură. Bilanț dramatic

Coronavirusul din China. Veste așteaptată cu sufletul la gură. Bilanț dramatic

Un vaccin pentru noul coronavirus ar putea fi realizat în următoarea lună, a anunțta Li Lanjuan, membru al Academiei Chineze de Inginerie. Specialiștii chinezi au reușit să izoleze tulpinile pentru noul virus care a alarmat întreaga lume. Între timp, numărul victimelor a crescut dramatic: alți 24 de oameni au murit.

La Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Zhejiang va începe, în curând, cercetarea și dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, după ce specialiștii chinezi au reușit, vineri, să izoleze tulpinile pentru acest nou virus care a alarmat întreaga lume.

Un laborator al acestui centru a izolat cu succes două tulpini de înaltă calitate, deschizând calea pentru cercetarea și dezvoltarea vaccinului și pentru dezvoltarea tratamentului antivirus și a kiturilor de testare rapidă, a anunțat chinadaily.com.cn.

Zhang Yanjun, directorul Laboratorului Microbiologic al centrului, a declarat, luni, că laboratorul a obținut, pe 22 ianuarie, aprobarea pentru a efectua astfel de cercetări și a izolat prima tulpină din probele de spută ale unui pacient confirmat vineri la prânz.

Zhang a spus că laboratorul pe care îl conduce lucrează la testarea genomului virusului dar ar putea dura ceva timp până când noul vaccin va putea fi dezvoltat, deoarece „sunt necesare mai multe studii clinice”.

„Va fi nevoie de cel puțin o lună pentru a dezvolta un vaccin pentru noul coronavirus”, a declarat Li Lanjuan, membru al Academiei Chineze de Inginerie,citat de site-ul de știri ifeng.com.

Li Lanjuan a făcut această declarație în urma unui anunț al Centrului Provincial al Zhejiang pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care a anunțat că a reușit să obțină două tulpini de virus din probe de spută ale pacienților.
Cele două probe au oferit baza pentru cercetarea și dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus.

Bilanț tragic: 24 de morți în 24 de ore

Numărul deceselor cauzate de focarul de coronavirus în China a ajuns la 106 și aproape 1.300 de cazuri noi de îmbolnăviri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, au declarat autoritățile chineze, marți dimineață.

Numărul total de cazuri confirmate este de 4.174 la nivel național. Majoritatea celor care au murit sunt din provincia Hubei, care se află la epicentrul focarului.

Autoritățile provinciale din domeniul sănătății au anunțat că în regiunea Hubei au anunțat că încă 24 de persoane au murit în urma virusului și alte 1.291 de persoane au fost infectate luni.