Evenimentul Zilei > International > Coronavirusul a făcut prăpăd în toată lumea. Propunerea americanilor a luat prin surprindere guvernul chinez
Coronavirusul a făcut prăpăd în toată lumea. Propunerea americanilor a luat prin surprindere guvernul chinez

Coronavirusul a făcut prăpăd în toată lumea. Propunerea americanilor a luat prin surprindere guvernul chinez

După ce coronavirusul a panicat toate țările de pe mapamond, Alex Azar, secretar general pentru Sănătate al Statelor Unite a solicitat guvernului chinez mai multă transparenţă în gestionarea epidemiei noului tip de coronavirus.

Totodată, oficialul american a propus Chinei să accepte accesul unor echipe de specialiști să ajute la fabricarea unui vaccine împotriva acestui coronavirus.

„Îi spunem Chinei că mai multă cooperare şi transparenţă sunt măsurile cele mai importante care trebuie luate pentru un răspuns mai eficient”, a declarat Alex Azar în timpul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că Beijingul nu a acceptat nici acum ca echipe de experţi americani să se deplaseze în China, cerere formulată pentru prima dată la 6 ianuarie.

„Am reiterat această propunere atunci când am discutat cu ministrul chinez al sănătăţii, luni, şi acest lucru a fost reiterat astăzi (marţi) prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii la Beijing”, a subliniat Alex Azar.

În urmă cu patru zile, preşedintele american Donald Trump a lăudat pe Twitter „transparenţa” Chinei, apoi a afirmat luni că administraţia sa este „în strânsă comunicare cu China”.

În China au fost raportate peste 100 de cazuri mortale din cauza coronavirusului, iar în SUA au fost confirmate cinci cazuri îmbolnăviri, potrivit agerpres.ro