Coronavirus: Urgenţă globală! Risc major într-o zonă neașteptată

Coronavirus: Urgenţă globală! Risc major într-o zonă neașteptată

Cel puţin 10 persoane au fost infectate la bordul unei nave de croazieră în Japonia. Toţi pasagerii sunt în carantină. Rezultatele nu sunt încă cunoscute la majoritatea celor 273 de persoane testate la bord.

Cel puţin 10 persoane de pe această navă de croazieră (pusă în carantină de autorităţile japoneze) sunt infectate cu coronavirus, a spus ministerul Sănătăţii japonez. Acest lucru ridică la 33 de cazuri de contaminare înregistrate în Japonia.

Autorităţile au decis să pună în carantină nava Diamond Princess, sosită luni seara în golful Yokohama, aproape de Tokio, cu 3.711 persoane la bord, 2.666 pasageri şi 1.045 mambri ai echipajului. Măsura a fost hotărâtă după testele coronavirus pozitive asupra unui pasager de 80 de ani care a fost debarcat la Hong Kong pe 25 ianuarie. Nava, care a părăsit Yokohama pe 20 ianuarie, a făcut escale şi la Kagoshima (în sudul Japoniei), Vietnam, Taiwan şi în arhipelagul japonez Okinawa.

Numărul de cazuri, potenţial mai mare

Ministerul japonez a declarat că sunt prelevate probe de la 120 de persoane aflate la bord cu simptome de febră sau tuse şi de la 153 care au fost cu ele în contact sau cu pasagerul debarcat în Hong Kong, deci 273 de persoane în total. Rezultatele sunt cunoscute pentru 31 dintre aceştia, inclusiv cei 10 testaţi pozitiv, iar numărul de cazuri de contaminare poate fi deci potenţial mai mare. Potrivit ministrului Sănătăţii Katsunobu Kato, aceste 10 persoane au părăsit nava cu ajutorul Gărzii de coastă fiind duse în unităţi spitaliceşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult de 20 de ţări au identificat infecţii cu coronavirus

Boala a ucis 490 de persoane în China de Vest, potrivit raportului naţional zilnic publicat astăzi de autorităţile chineze, care raportează mai mult de 24.000 de contaminări. Epidemia a obligat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare o urgenţă sanitară globală. Mai multe ţări au impus restricţii de călătorie, iar companiile aeriene au suspendat zboruri spre şi dinspre China, relatează 20 Minutes.