Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus. Războiul Chinei împotriva adevărului
Coronavirus. Războiul Chinei împotriva adevărului

Coronavirus. Războiul Chinei împotriva adevărului

Guvernul comunist chinez reprezintă, din ce în ce mai mult, nu numai o amenințare existențială pentru proprii cetățeni ci și pentru toată lumea, în general, apreciază unii istorici.

„Mergând pe drumul actual, China este susceptibilă să provoace daune importante restului lumii, accidental sau cu intenție”, a scris, luna trecută, comentatorul conservator american Daniel Henninger, care ocupă funcția de director adjunct al paginii editoriale a The Wall Street Journal.

„Guvernul comunist chinez reprezintă, din ce în ce mai mult, o amenințare existențială nu numai pentru 1,4 miliarde de cetățeni chinezi dar și pentru omenire în general”, este de părere cunoscutul istoric, clasicist și cronicar american Victor Davis Hanson, într-un articol pentru National Rewiev.

Astfel începe jurnalistul și autorul italian Giulio Meotti un rechizitoriu la adresa guvernului de la Beijing și liderului chinez Xi Jinping.

Potrivit The Sunday Times:

„Laboratoarele chineze au identificat un virus misterios ca fiind un nou agent patogen extrem de infecțios, la sfârșitul lunii decembrie 2019, dar li s-a solicitat încetarea testelor, distrugerea eșantioanelor și ștergerea informațiilor, au dezvăluit surse media chineze”.

„Un responsabil regional de sănătate din Wuhan, centrul epidemiei, a cerut distrugerea eșantioanelor de laborator care au stabilit cauza pneumoniei virale inexplicabile, la 1 ianuarie. China nu a recunoscut transmisia inter-umană decât trei săptămâni mai târziu”.

„Dezvăluiri detaliate făcute de Caixin Global, o respectată publicație independentă, furnizează dovezi despre amploarea disimulării adevărului în primele săptămâni cruciale, când a fost pierdută oportunitatea controlării epidemiei”.

Într-un discurs pronunțat pe 31 decembrie 2019, Xi Jinping a anunța triumfal un nou an „de importanță decisivă în atingerea primului obiectiv al centenarului”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE