„Mergând pe drumul actual, China este susceptibilă să provoace daune importante restului lumii, accidental sau cu intenție”, a scris, luna trecută, comentatorul conservator american Daniel Henninger, care ocupă funcția de director adjunct al paginii editoriale a The Wall Street Journal.

„Guvernul comunist chinez reprezintă, din ce în ce mai mult, o amenințare existențială nu numai pentru 1,4 miliarde de cetățeni chinezi dar și pentru omenire în general”, este de părere cunoscutul istoric, clasicist și cronicar american Victor Davis Hanson, într-un articol pentru National Rewiev.

Astfel începe jurnalistul și autorul italian Giulio Meotti un rechizitoriu la adresa guvernului de la Beijing și liderului chinez Xi Jinping.

Potrivit The Sunday Times:

„Laboratoarele chineze au identificat un virus misterios ca fiind un nou agent patogen extrem de infecțios, la sfârșitul lunii decembrie 2019, dar li s-a solicitat încetarea testelor, distrugerea eșantioanelor și ștergerea informațiilor, au dezvăluit surse media chineze”.

„Un responsabil regional de sănătate din Wuhan, centrul epidemiei, a cerut distrugerea eșantioanelor de laborator care au stabilit cauza pneumoniei virale inexplicabile, la 1 ianuarie. China nu a recunoscut transmisia inter-umană decât trei săptămâni mai târziu”.

„Dezvăluiri detaliate făcute de Caixin Global, o respectată publicație independentă, furnizează dovezi despre amploarea disimulării adevărului în primele săptămâni cruciale, când a fost pierdută oportunitatea controlării epidemiei”.

Într-un discurs pronunțat pe 31 decembrie 2019, Xi Jinping a anunța triumfal un nou an „de importanță decisivă în atingerea primului obiectiv al centenarului”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: