Evenimentul Zilei > International > Coronavirus. Guvernul a comis erori grave. Oamenii din prima linie, lăsați în voia sorții
Coronavirus. Guvernul a comis erori grave. Oamenii din prima linie, lăsați în voia sorții

Coronavirus. Guvernul a comis erori grave. Oamenii din prima linie, lăsați în voia sorții

Guvernul britanic a făcut „greşeli grave” în combaterea pandemiei de coronavirus, prin faptul că nu a reuşit să ofere suficiente echipamente de protecţie pentru angajaţii din prima linie şi că se mişcă încet cu testarea, a scris duminică în ziarul Sunday Times noul lider al laburiştilor britanici, Keir Starmer, potrivit DPA.

Keir Starmer, în vârstă de 57 de ani, a câştigat sâmbătă cursa pentru şefia Partidului Laburist, aflat în opoziţie în Marea Britanie, şi îi va urma în funcţie lui Jeremy Corbyn.

El a afirmat că miniştrii au explicat mult prea târziu de ce testarea s-a făcut atât de greu şi cerut un „program naţional de vaccinare” împotriva virusului, adăugând că, în calitate de lider al laburiştilor, va face tot posibilul pentru a oferi soluţii.

Conform unui studiu făcut public duminică de Colegiul Regal al Medicilor, circa 20% din angajaţii din sănătate din Marea Britanie nu lucrează deoarece suspectează că fie un coleg, fie ei înşişi au contractat noul coronavirus.

Aproximativ un sfert dintre respondenţi au spus că nu au acces la echipamente de protecţie corespunzătoare pentru a-şi continua munca.

Marea Britanie a înregistrat aproape 42.000 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus, devenind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Peste 4.300 de persoane au murit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: