Evenimentul Zilei > International > Coronavirus. China, măsuri neobișnuite pentru combaterea epidemiei. Au ajuns la bani
Coronavirus. China, măsuri neobișnuite pentru combaterea epidemiei. Au ajuns la bani

Coronavirus. China, măsuri neobișnuite pentru combaterea epidemiei. Au ajuns la bani

Banca centrală chineză a decis să dezinfecteze și să izoleze mai multe zile bancnotele, pentru a limita propagarea pneumoniei Covid-19

Limitarea răspândirii noii tulpini de coronavirus Covid-19 ia în considerare și circulația bancnotelor din mână în mână. Autoritățile chineze au a decis să curețe bancnotele și să le plaseze în carantină. Acestea sunt plasate sub raze ultraviolete sau sunt supuse la temperaturi ridicate pentru a le dezinfecta.

Apoi, banii sunt sigilați și izolați timp de 7 până la 14 zile, a explicat, sâmbătă, Banca Populară Chineză (PBOC), banca centrală emitentă, scrie AFP.

După această perioadă de „carantină”, a cărei durată depinde de gravitatea epidemiei de coronavirus din regiunea în cauză, bancnotele pot fi repuse în circulație.

„Trebuie să păstrăm siguranța și sănătatea utilizatorilor de numerar”, a insistat Fan Yifei, viceguvernatorul băncii centrale chineze, adăugând că transferurile de bancnote între provincii au fost suspendate.

PBOC pare să răspundă unei reticențe crescute a chinezilor în a utiliza numerar, de frică să nu se contamineze. Chiar dacă plățile mobile au fost omniprezente de ani buni în țară, majoritatea consumatorilor chinezi își folosesc smartphone-urile pentru a plăti cumpărăturile zilnice.

Banca centrală a efectuat, de asemenea, înainte de sărbătorile Anului Nou Chinezesc, „o emisie de urgență” de bancnote noi în valoare de 4 miliarde de yuani (530 milioane de euro) pentru provincia Hubei ( centru), epicentrul epidemiei Covid-19.

În China, operațiunile de dezinfectare s-au înmulțit în locurile publice, iar oamenii sunt sfătuiți să limiteze contactul între ei.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pneumonia Covid-19 se transmite în principal pe cale respiratorie (de exemplu în picăturile de salivă) și prin contact fizic, dar și prin atingerea suprafețelor contaminate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: