Edilul Capitalei a lansat două apeluri către Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe, pentru a mări numărul de epidemiologi în București. În plus, Firea a solicitat şi prelungirea perioadei reducerilor la impozit, astfel încât să nu se formeze cozi la ghișee.

În conferinţa de presă organizată miercuri, Firea a precizat că sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP București și numărul poate fi mărit prin medici de la spitalele din Capitală. Totuşi, chiar și în aceste condiţii tot este nevoie de mai mulți, având în vedere numărul mare de persoane aflate în izolare și în carantină.

„Avem rugămintea către Ministerul Sănătății, având în vedere faptul că în București sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP, unul care este prin rotație de permanență la Aeroport și 6 realizează teste pentru persoanele care sunt ori în carantină, prin în izolare la domiciliu, noi suplimentăm cu medici epidemiologi de la spitalele noastre, dar în zilele următoare va fi nevoie de mai mulți medici epidemiologi la București, pentru că avem un număr foarte mare aflate în carantină și în izolare și toate trebuie testate și ați observat deja că sunt nemulțumiri pentru că acești oameni stau în carantină sau în izolare, dar nu li s-a făcut încă testul, sau testele legate de contacte durează foarte mult până când vine rezultatul”, a declarat Firea.

Totodată, edilul a spus că Ministerul de Finanțe ar trebui să prelungească perioada în care se acordă reduceri la impozite: „Vin cu rugămintea către Ministerul de Finanțe să prelungească o săptămână pentru acele reduceri care se dau pentru plata impozitelor, deoarece azi-dimineață erau cozi foarte mari la ghișeele administrațiilor financiare și vă dați seama ce sursă de răspândire.”

Până în prezent, în România au fost confirmate 31 de cazuri de infectare cu virusul apărut în China şi care a generat panica mondială.

În acelaşi context, amintim că Primarul General al Capitalei a declarat tot miercuri că o angajată de la Evidența populației a recunoscut azi-dimineață că a fost în excursie în Israel cu pensionarul de la MAI, angajat la ADP sector 4, testat pozitiv la Coronavirus.

În consecință, edilul Capitalei a comunicat măsurile de urgență luate după aflarea acestei știri care generează noi îngrijorări în rândul celor care locuiesc în București.