"Cornul şi laptele" face alte victime. 30 de elevi din Sălaj au ajuns la spital

"Cornul şi laptele" face alte victime. 30 de elevi din Sălaj au ajuns la spital

Elevii învaţă la şcoala din Pericei şi au ajuns la spital cu probleme digestive. Direcţia de Sănătate Publică a început verificări.

"În acest moment, elevii aflaţi în această situaţie sunt în evaluare la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. DSP şi DSVSA fac verificări pentru a stabili cauza care a generat această situaţie", precizează într-o informare de presă Oana Ciobanu, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului, citată de Agerpres.

Consiliul Judeţean Sălaj, instituţie ce gestionează derularea celor două programe în judeţ, afirmă că va lua măsuri în funcţie de rezultatele verificărilor.

Nu în ultimul rând, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, a spus că problemele digestive ale elevilor nu sunt grave, fiind determinate, cel mai probabil, de consumul de lapte în combinaţie cu fructe.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Primele verificări arată că merele nu sunt cu probleme, cu excepţia unor mici pete, iar laptele este unul pasteurizat. Probabil că unii copii au băut lapte şi au consumat imediat mere, rezultând forme uşoare de gastro-enterită. Oricum, până la finalizarea analizelor toxicologice şi a celor medicale ale copiilor, am dispus sistarea de produse aflate încă în stoc la şcoală", a spus Marincaş.