Evenimentul Zilei > Actualitate > Corina Martin: Turismul românesc va crește cu 10-15%, în acest an
Corina Martin: Turismul românesc va crește cu 10-15%, în acest an

Corina Martin: Turismul românesc va crește cu 10-15%, în acest an

Turismul românesc va crește, în acest an, cu 10%-15%, estimează șefa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

"În acest an estimăm o creştere a turismului românesc cu 10%, poate cu 15%", a afirmat Corina Martin, la o conferinţă de presă organizată cu ocazia deschiderii de mâine a Târgului de Turism al României.

Reprezentantul ANAT nu a putut estima dacă preţul vacanţelor în România sau tarifele practicate de hotelieri vor creşte, însă a recomandat turiştilor să îşi cumpere vacanţele până în 15 iunie, dată până la care acestea costă mai puţin.

"Aceeaşi vacanţă poate fi cumpărată în anumite perioade la preţuri mai mici. Spre exemplu, până în 15 iunie costă mai puţin. Important este să fie aleasă oferta cea mai bună", a precizat Corina Martin.

Putem atrage un milion de turiști în stațiunile balneare

Preşedintele Federaţiei Patronale din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a precizat că România poate atrage, prin dezvoltarea turismului balnear, un milion de turişti anual, din care 30% străini.

"Dacă s-ar dezvolta turismul balnear, ar putea aduce, în doi ani, un milion de turişti pe an. 70% dintre aceştia ar fi români, iar 30% străini", a spus acesta.

De asemenea, reprezentantul FPTR a menţionat că investiţiile sunt în turismul balnear sunt mult mai eficiente decât unele realizate până în prezent de autorităţi, unul dintre exemple fiind Portul Turistic din Sulina.

Anul trecut, România a atras cu 16,9% mai mulţi turişti români şi cu 12,8% mai mulţi turişti străini faţă de anul precedent, cei mai mulţi dintre aceştia provenind din Germania, Italia şi Franţa, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism, citat de MDRT.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: