Astfel, agenția de propagandă a Phenianului a transmis ieri un avertisment către Coreea de Sud și SUA, recomandându-le să renunțe la exercițiile lor militare comune, ce sunt programate să înceapă la sfârșitul lunii februarie.
"Sunt echivalente cu o declarație de război nuclear pe scară largă. Coreea de Nord avertizeză cu severitate Statele Unite şi Coreea de Sud să renunţe la exerciţiile militare care vor distruge relaţiile intercoreene şi vor provoca calamităţi şi dezastre inimaginabile", se arată în comunicatul Comitetului pentru Reunificarea Paşnică a Patriei, preluat de agenția oficială de știri nord-coreeană.
"Dezastrul nuclear" a fost invocat, recent, și de către liderul de la Phenian,Kim Jong-un făcând aceste afirmații în mesajul de Anul Nou transmis de televiziunea națională nord-coreeană. 
"Daca războiul izbucneşte din nou în peninsulă, el va aduce un dezastru nuclear masiv şi Statele Unite nu vor rămâne nevătămate. Ne confruntăm cu o situaţie în care un mic incident militar accidental poate conduce la un război total", declara Kim Jong-Un în mesajul respectiv. 

Te-ar putea interesa și: