Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord se pregătește de RĂZBOI? NUCLEARIZAREA continuă. Care va fi MUTAREA lui TRUMP
Coreea de Nord se pregătește de RĂZBOI? NUCLEARIZAREA continuă. Care va fi MUTAREA lui TRUMP

Coreea de Nord se pregătește de RĂZBOI? NUCLEARIZAREA continuă. Care va fi MUTAREA lui TRUMP

Coreea de Nord pare că asamblează una sau două rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil lichid la o fabrică unde a produs primele sale rachete capabile să atingă Statele Unite, scrie luni The Washington Post, citat de agenţia Reuters.

Ziarul, citând oficiali care își păsetrează anonimatul, familiarizaţi cu informaţiile serviciilor, arată că agenţiile de spionaj americane au descoperit semne ale construcţiei de rachete la o mare unitate de cercetare din Sanumdong, situate la marginea Phenianului, infomează Agerpres.ro.

Constatările sugerează o activitate în curs de desfăşurare la unităţi de rachete şi nucleare nord-coreene în ciuda discuţiilor cu Statele Unite asupra armamentului şi a summitului între liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a spus săptămâna trecută în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului american că Phenianul a continuat să producă combustibil pentru bombele nucleare în ciuda promisiunii sale de denuclearizare, dar a insistat că administraţia Trump încă înregistrează progrese în discuţiile cu Coreea de Nord.

După summitul istoric pe care l-a acut luna trecută cu Kim, în Singapore, Trump a scris pe Twitter: „Toată lumea se poate simţi acum mult mai în siguranţă decât în ziua când am fost învestit în funcţie. Nu mai există o Ameninţare Nucleară din partea Coreei de Nord”.

Kim s-a angajat în acelaşi summit să acţioneze în direcţia denuclearizării, dar Phenianul nu a oferit detalii despre cum ar putea decurge procesul. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: