Coreea de Nord amenință Washingtonul şi Seulul: Acțiunile sunt la un nivel superior stării de război

Coreea de Nord amenință Washingtonul şi Seulul: Acțiunile sunt la un nivel superior stării de război Coreea de Nord lansează noi amenințări. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Administrațiile de la Washington și Seul au fost acuzate duminică că desfăşoară operaţiuni de spionaj în apropierea Peninsulei Coreene. Coreea de Nord a spus că va lua „măsuri imediate" dacă suveranitatea sa va fi încălcată.

Coreea de Nord avertizează Washingtonul şi Seulul

Kim Kang II, viceministrul nord-coreean al Apărării, a acuzat Washingtonul că a desfăşurat zeci de avioane militare în regiune.

Acestea ar fi fost trimise ca parte a activităţii de spionaj împotriva RPDC în perioada 13-24 mai, potrivit KCNA.

În comunicat se mai arată că aceste acțiuni, observate în ultimele 12 zile de Phenian, sunt „la un nivel superior stării de război”:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acest spionaj militar ostil, combinat cu diverse exerciţii militare, a devenit cauza principală a escaladării constante a tensiunilor militare regionale", a criticat ministrul adjunct.

Kim Jong-un, Coreea de Nord

Phenianul a denunţat marina sud-coreeană de intruziune

Viceministrul nord-coreean a dat asigurări că Phenianul va „lua măsurile necesare" în fața „amenințările venite din Coreea de Sud”.

El a criticat, de asemenea, trimiterea de baloane spre Nord din Sud cu mesaje ostile regimului nord-coreean. Potrivit acestuia, acțiunea reprezintă o „provocare periculoasă" şi amenință cu „represalii".

Sud-coreenii continuă să trimită baloane cu materiale de propagandă în Nord, chiar dacă lansarea a fost interzisă în 2021.

Phenianul a etichetat Coreea de Sud drept „principalul inami” şi a ameninţat că va merge la război pentru orice încălcare a teritoriului său.

Coreea de Nord

Vladimir Putin va efectua o vizită în Coreea de Nord

Dmitri Peskov a transmis vineri, 24 mai, că Vladimir Putin a fost invitat să viziteze țara:

„Preşedintele rus Vladimir Putin a primit o invitaţie să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord. Această vizită este în curs de pregătire. Vom anunţa data acestei vizite în timp util”, a transmis agenţiei ruse de presă RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat Rusia în luna septembrie a anului 2023.

Occidentul și SUA susțin că Phenianul furnizează armament și muniție Rusiei pentru războiul din Ucraina.