Conform documentului, publicat de Comisia pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord, cu sediul la Washington, ar exista între 150.000 şi 200.000 de deţinuţi politici în Republica Populară Democrată Coreeană. Mulţi dintre aceştia au fost condamnaţi pentru delicte minore, cum ar fi fredonarea unor cântece sud-coreene sau vizitarea Chinei vecine.

Bazat pe discuţiile avute cu 60 de foşti prizonieri şi gardieni, raportul atrage atenţia asupra ”ratei de mortalitate extrem de mare printre deţinuţi”, cauzată de ”tratamente inumane, tortură, execuţii şi subnutriţie”.

În reacţie la acest raport, Robert King, emisar special al Statelor Unite pentru drepturile omului în Coreea de Nord, a somat Phenianul să respecte drepturile omului.

”Mass-media au tendinţa de a arăta mai mult interes pentru proiectile, rachete şi bombe, decât pentru drepturile omului şi lagărele de prizonieri care sunt mai dificil de văzut”, a spus King. ”Nord-coreenii au permis (jurnaliştilor străini) să vină pentru a asista la lansarea unei rachete. Dar nu-i vor lăsa să vadă ce se petrece în lagăre”, a adăugat el.