Evenimentul Zilei > Actualitate > Copleşitor: Lucruri CLARE pe care nu le ştiai DESPRE ORGASM
Copleşitor: Lucruri CLARE pe care nu le ştiai DESPRE ORGASM

Copleşitor: Lucruri CLARE pe care nu le ştiai DESPRE ORGASM

Orgasmul este o senzualitate trăită de întreg corpul cu o voluptate copleşitoare, expresia unei plăceri incomparabile, potrivit unora dintre specialişti.

Nu are nici o legătură cu funcţia de reproducere, perpetuarea speciei putând fi posibilă şi în cazul „anorgasmic”. Iată 5 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm, potrivit sfatulpărinţilor.ro.
Când oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kansas au sondat câţiva dintre studenţii facultăţii, au aflat că 28% dintre bărbaţi au mimat orgasmul. Aproximativ 33% dintre ei au declarat că au fost prea beţi pentru a avea climax, iar jumătate ei au recunoscut că s-au prefacut pentru că doreau să meargă mai repede la culcare!

În timpul preludiului

„Anhedonia sexuală” este termenul medical pentru incapacitatea unei persoane de a simti plăcerea în timpul actului sexual. Din fericire este o afecţiune destul de rară şi poate fi cauzată de antidepresivele care inhibă producerea serotoninei. Anhedonia poate continua şi după întreruperea tratamentului, potrivit unor studii realizate de Universitatea din Pittsburgh. În timpul preludiului şi al actului sexual în sine, bărbaţii pot preejacula un lichid care ajută la lubrifiere şi la curăţarea uretei (ca să permită lichidului seminal să circule fără niciun obstacol). O analiză a acestui lichid a demonstrat că poate conţine până la 40 de milioane de spermatozoizi. Aşa că nu ar fi nicio surpriza să devii tată chiar dacă nu ai ajuns la orgasm.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.