Evenimentul Zilei > Justitie > COPIL MORT după externarea din spital. DRAMA unei mame de 17 ani: “Au făcut experienţe pe copilul meu”.
COPIL MORT după externarea din spital. DRAMA unei mame de 17 ani: “Au făcut experienţe pe copilul meu”.

COPIL MORT după externarea din spital. DRAMA unei mame de 17 ani: “Au făcut experienţe pe copilul meu”.

Unei mame de 17 ani i-a murit fetiţa, în vârstă de doi ani, la o zi după ce copilul a fost externat din spital, bolnav de pneumonie. Drama a avut loc în judeţul Hunedoara, acolo unde poliţiştii au declanşat o anchetă. Legiştii au stabilit că micuţa a murit din cauza pneumoniei.

Drama unei mame de 17 ani căreia i-a murit fetiţa, în vârstă de doi ani, la o zi după ce copilul a fost externat din spital, face obiectul unei anchete, pentru ucidere declanşate de poliţiştii hunedoreni.

Din informaţiile furnizate de Gazeta de Dimineaţă, o fetiţă, născută în luna aprilie 2015, a murit, marţi seara, la urgenţa Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, din municipiul Hunedoara, după ce, cu o zi înainte, fusese externată.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă, iar o comisie formată din 5 medici – şefi de secţii – a început o verificare internă după ce copilul a fost externat cu numai o zi înainte de a surveni decesul.

Directorul medical al spitalului, doctorul Barna Bende, a declarat că fetiţa a ajuns marţi după amiaza, după ora 15.00, la urgenţă cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Mama fetiţei s-a prezentat cu copilul la medicul de familie cu o stare generală înrăutăţită, deshidratată accentuată, afirmând că a avut scaune diareice şi a vărsat.

„Medicul de familie a trimis-o la spital. Aici starea copilului s-a agravat şi a intrat în stop-cardiorespirator, a fost resuscitată, ireversibil, decesul fiind declarat în jurul orei 16:50”, a declarat, pentru GDD, Barna Bende.

Fetiţa fusese internată cinci zile în spital, cu diagnosticul de pneumonie acută, fiind tratată conform protocoalelor medicale, cu evoluţie favorabilă, susţine directorul. „La externare, în data de 20 martie, era afebrilă, cu stare generală bună”, a mai spus Barna Bende.

Mama fetiţei, Lia Lupşa, care are 17 ani, a povestit pentru GDD că i-a cerut medicului curant să nu o externeze pentru că nu e vindecat copilul.

„Au făcut experienţe pe copilul meu. Uite în ce situaţie mi-a adus-o nenorcita aia de doctoriţă. Am mai fost internată dar nu am avut probleme cu medicii până acum, doar cu doctoriţa asta. Le-am spus să nu mă externeze, le-am spus de mai multe ori, dar nu m-au băgat în seamă. Mi-a zis (doctoriţa – n.r.) că îşi va reveni în două-trei zile”, a povestit mama fetei.

Copilul  a mai avut trei internări la spitalul din Hunedoara.

Trupul fetiţei a fost preluat de poliţişti şi a fost transportat la IML la Deva, pentru necropsie. Reprezentanţii IML Hunedoara au precizat pentru GDD că motivul decesului fetiţei este bronho-pneumonia.

La spital a fost demarată o anchetă internă realizată de o comisie formată din cinci medici – şefi de secţie, dar şi o anchetă epidemiologică.

Poliţiştii din Hunedoara, sub supravegherea unui procuror, au deschis un dosar şi ei o anchetă penală pentru ucidere din culpă, aşteptând totdată rezultatul necropsiei.

Medicul pediatru Nastasia Joldiş, medicul curant al copilului, este pensionar, dar lucrează cu prelungire de contract.