Evenimentul Zilei > Social > Trei lecţii de viaţă impresionante de la nevăzători. Copiii de la Centrul ,,Neghiniţă”, prima întâlnire cu adevăratul ,Moş Crăciun
Trei lecţii de viaţă impresionante de la nevăzători. Copiii de la Centrul ,,Neghiniţă”, prima întâlnire cu adevăratul ,Moş Crăciun

Trei lecţii de viaţă impresionante de la nevăzători. Copiii de la Centrul ,,Neghiniţă”, prima întâlnire cu adevăratul ,Moş Crăciun

În vizita devenită tradiţie, de cinci ani, pentru Evenimentul zilei şi Asociaţia Jurnaliştilor Civici, micuţii de la Centrul de nevăzători Neghiniţă din Bucureşti au reuşit să impresioneze din nou. Au auzit cele mai frumoase colinde, au primit daruri şi au oferit emoţie şi lecţii pe care trebuie să le ţinem minte o viaţă

Crăciunul poate părea trist în lipsa unor luminiţe colorate, dar pentru cei de la Neghiniţă nu este chiar aşa. Lumina şi căldura din sufletele lor este mult mai puternică decât orice reuşim să simţim noi, norocoşii. Ne-au confirmat asta, din nou, într-o seară emoţionantă de decembrie.

Inter: ,,El e adevăratul Moş Crăciun”

Părintele Emil Cărămizaru, de la Biserica ,,Sfântul Gheorghe cel Nou”, a adus magie cu ajutorul unui ,,cor de îngeri”. Micuţii de la centru nu sunt colindaţi prea des, iar tot ce au reuşit să simtă i-a liniştit şi încărcat cu energie pozitivă. De altfel, a fost pentru prima oară când un preot ajunge la ,,Neghiniţă”, iar întâlnirea emoţionantă i-a făcut pe cei mai mici să creadă în minuni. După un recital impresionant de câteva zeci de minute, Andreea a exclamat fericită: ,,El e adevăratul Moş Crăciun!”.


FOTO: Micuții au primit multe daruri frumoase,,Nu mă interesează cadourile, e important că-mi văd prietenii”

În vizita noastră specială, copiii au reuşit să ofere lecţii pe care nu le poţi învăţa oricât de mulţi bani ai primi. Cu toate că nu sunt răsfățaţi prea des, aceştia au lăsat pungile pline cu cadouri pentru mai târziu. Cătălin Dorobanţu are deja prieteni în echipa Asociaţiei Jurnaliştilor Civici, iar când s-au întâlnit strângerile în braţe au fost mult mai importante decât orice cadou. Cu toate că l-am încurajat să-şi deschidă darurile, el ne-a replicat scurt, dar cuprinzător: „Nu mă interesează cadourile, e important că-mi văd prietenii. Să ştii că darurile rămân acolo şi peste câteva ore, dar voi nu”.

Tehnologia este esenţială pentru ei

Este foarte important să subliniem că tehnologia este indispensabilă micuţilor nevăzători. Cu ajutorul aplicaţiilor de telefon sau tabletă aceştia reuşesc să se ghideze sau să afle ce culori port. ,,Ne bucurăm că printre pungile pe care le-am primit fiecare avem tablete. Noi avem asistenţă vocală cu ajutorul căreia ne putem ghida mai bine. Ascultăm muzică, stăm pe Youtube şi, uneori, descoperim cu greu şi câteva jocuri”. Printre altele, ochelarii VR Idei3d i-a făcut pe micuţii parţial văzători să intre într-o realitate virtuală de care au rămas total impresionaţi.


FOTO; Îmbrăşiţările sunt cele mai importante pentru micuţii de la ,,Neghiniţă"O parte din eroii noştr

Darurile primite de micuţii de la Neghiniţă nu ar fi fost posibile fără sprijinul Carrefour România, al Cofetăriilor Klaus, al Mariei Lucia Hohan, creatoare de modă, al familiei Hognoghi din Bistriţa, idei3d.ro, firma Le Grenier a Pain al avocatului Cristian Durgheu, al părintelui Emil Cărămizaru, al Alinei şi al prietenilor AJC.

Iată ce poţi licita

● Delia- rama foto digitală şi un poster;
● Alina Eremia – o bluză purată la unul dintre clipurile filmate;
● Dorian Popa- o cămaşă de la magazinul lui Dorian Popa Shop;
● Liviu Teodorescu – o parte din colecţia lui de pene de chitară;
● Lora – o oră de canto la şcoala Stage Academy;
● Irina Rimes vine cu un dar de peste Prut, o cutie de bomboane Bucuria;
● Giulia Anghelescu – păstrează o surpriză;
● TheLink – scaunul de gaming care i-a adus 300.000 de abonaţi.

Campania continuă! Licitează obiectele vedetelor şi banii ajung la micuţii de la Neghiniţă

Campania noastră „Misiune posibilă 3” continuă. La propunerea celor mici, am cerut ajutorul vedetelor lor preferate. Pe ele le-am rugat să ne doneze obiecte personale pe care, cu ajutorul cititorilor noştri, să le valorificăm şi să le transformăm în dorinţe îndeplinite. Din lista de obiecte personale, alege unul sau mai multe şi trimite-ne alegerea pe mail la [email protected] evz. ro, împreună cu suma pe care vrei să o donezi pentru cei de la Neghiniţă. Suma de pornire pentru oricare dintre aceste obiecte este de 50 de lei.

De asemenea, dacă vrei să te implici în acţiunile caritabile AJC ai la dispoziţie conturile şi datele de contact. Directorul proiectului, Silviu Ionescu, aşteaptă propunerile dumneavoastră la numărul de telefon 0730.660.424. Depuneri se fac în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287. Donează 2% din impozitul pe venit pentru acțiunile caritabile ale elevilor și jurnaliștilor.