Contador, tricou galben şi huiduieli

Contador, tricou galben şi huiduieli

Campionul în exerciţiu, spaniolul Alberto Contador, a îmbrăcat ieri tricoul galben, după ce a încheiat etapa de ieri din Turul Franţei 2010 cu aproape 40 de secunde avans faţă de luxemburghezul Andy Schleck, care a fost încetinit de o problemă tehnică.

Schelck, care avea un avans de 31 de secunde faţă de rutierul echipei Astana în ierarha generală înaintea etapei cu numărul 15, a avut probleme cu lanţul bicicletei pe ultima cătărare a zilei şi a trebuit să oprească. De cealaltă parte, Contador a preferat să nu îşi aştepte rivalul şi să păstreze tradiţia de fair-play a Turului Franţei, atacând alături de Denis Menchov şi Samuel Sanchez.

Etapa de 187,5 kilometri dintre Pameirs şi Bagneres-de-Luchon, a doua rundă din cele patru din Pirinei, a fost câştigatză de campionul Franţei Thomas Voeckler, după o excelentă cursă solitară. Voeckler a câştigat runda cu un avans de trei minute faţă de favoriţii cursei.

Contador are un avans de opt secunde faţă de Andy Schleck. Spaniolul, care caută cel de-al treilea succes din carieră în Turul Franţei, a fost huiduit de public în momentul în care a îmbrăcat tricoul galben.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o situaţie similară, în Turul Franţei 2003, germanul Jan Ullrich a dat dovadă de multă sportivitate, aşteptândul pe americanul Lance Armstrong, care fusese implicat într-o coliziune cu un spectator aflat pe traseu. Armstrong a câştigat atunci etapa cu un avans de 40 de secunde şi s-a impus pentru a cincea oară în Le Tour.