Evenimentul Zilei > Politica > Consultări la Cotroceni. Iohannis se întâlneşte cu UNPR şi ALDE, dar şi cu societatea civilă
Consultări la Cotroceni. Iohannis se întâlneşte cu UNPR şi ALDE, dar şi cu societatea civilă

Consultări la Cotroceni. Iohannis se întâlneşte cu UNPR şi ALDE, dar şi cu societatea civilă

Preşedintele Klaus Iohannis continuă, azi, consultările cu partidele pentru formarea noului Guvern, fiind aşteptate la Cotroceni UNPR şi ALDE, dar şi, în premieră, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai protestatarilor.

Azi, la ora 11.30, la Palatul Cotroceni va sosi delegaţia UNPR. De la ora 12.30, urmează să discute cu preşedintele Iohannis şi reprezentanţii ALDE. Până în acest moment, nici UNPR şi nici ALDE nu au anunţat componenţa delegaţiilor.

Ieri dimineaţă, Klaus Iohannis a anunţat în cadrul unei declaraţii de presă că va chema la discuţii şi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi lideri reprezentantivi pentru protestatarii din ţară, care au ieşit în stradă în ultimele două zile. Ulterior acestui anunţ public, Administraţia Prezidenţială a precizat şi modalitatea în care doritorii se pot înscrie pentru a ajunge la întâlnirea cu preşedintele. Potrivit unor surse, numărul participanţilor la această rundă suplimentară de consultări va fi de aproximativ 20.

Astfel, Preşedinţia a anunţat ca au fost invitate "coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale cu largă recunoaştere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior". Mai mult, Klaus Iohannis "invită pe manifestanţi să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile". Termenul limită a fost  joi, ora 24.00. Ulterior, va fi făcută o centralizare, iar persoanele care vor ajunge pe lista finală a celor care ar putea fi invitaţi vor fi verificate de către Administraţia Prezidenţială. De acest proces se va ocupa Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, condus de consilierul prezidenţial Andrei Muraru.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.