Consulii români, înapoi la şcoală

Consulii români, înapoi la şcoală

Ministerul Afacerilor Externe a pregătit pentru personalul său consular un modul de pregătire, integrat în programul de reformă a serviciului consular român, demarat acum şase luni. Obiectivul principal al reformei din cadrul MAE este modernizarea serviciului consular pentru ca România să adere, în 2011, la spaţiul Schengen.

Desfăşurate în perioada 22 septembrie-17 octombrie 2008, cursurile au fost susţinute de lectori din cadrul MAE, a Ministerului de Justiţie, a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Populaţiei, a Ministerului Transporturilor, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Conform comunicatului de presă al MAE, "acest modul de pregătire a fost conceput astfel încât absolvenţii să fie buni comunicatori, să ofere servicii de calitate la ghişeu şi în regim online, cu promptitudine, deschidere şi profesionalism".

Strategia cursurilor de pregătire a avut ca scop pregătirea noilor angajaţi, formarea continuă a personalului consular existent si modernizarea serviciilor oferite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe